назад
07.07.17

Профорієнтаційний захід для майбутніх юристів пройшов у Бурині

KoM 2017 07 07 zahyd Buryn16 липня на базі Буринського бюро правової допомоги пройшов профорієнтаційний захід на тему: «Юрист – моя майбутня професія» для учнів 11 класів, які планують вступати до вищих навчальних закладів на юридичні спеціальності.

 

Головний спеціаліст бюро Марія Бондаренко провела з учнями профорієнтаційну бесіду, в ході якої розповіла про специфіку професії юриста, пояснила окремі статті Конвенції про права дитини та Конституції України, зосередила увагу на необхідності знань своїх  прав та  розуміння своїх обов’язків.  В ході розмови учні із розмірковували над змістом відомого вислову «Права однієї людини закінчуються там, де починаються права іншої», підтверджуючи його правоту прикладами із життя. В якості  практики  спеціаліст бюро, разом із учнями, влаштували флешмоб на території міста Буринь, в ході якого було проведено інформування громадян про безоплатну первинну та вторинну правову допомогу.

 

KoM 2017 07 07 zahyd Buryn

Мешканцям міста розповідали про те, хто має право на безоплатну правову допомогу та куди звертатися за її отриманням. Також ознайомили із змінами до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу – внутрішньо переміщені особи та особи, які претендують на отримання такого статусу, а також особи, які претендують на отримання статусу ветерана війни, у тому числі учасника бойових дій. Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надається з будь-яких питань. Підвищено поріг малозабезпеченості для отримання доступу до безоплатної вторинної правової допомоги – враховується середньомісячний дохід особи, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї; особа має право, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів; інвалід має право, якщо отримує пенсію або соціальну допомогу у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб. В ході вуличного інформування жителі районного центру  отримали інформацію про роботу Буринського бюро правової допомоги та Конотопського місцевого центру, інформаційні брошури з зазначенням часу роботи бюро, адреси та контактного номера телефону.

KoM 2017 07 07 zahyd Buryn2

 

Після заходу, працівник бюро пригостила учнів солодощами та чаєм. Подібні заходи сприяють школярам прийняття свідомого рішення про вибір своєї професії.

Довідково:

Для отримання безоплатної правової допомоги звертатися до Буринського бюро правової допомоги , яке знаходиться за адресою: м. Буринь, площа Першотравнева, 20

Телефон: (099) 504-73-25, (05454) 2-10-70

Е-mail: burynske@legalaid.sm.ua

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України: 0 800 213 103