назад
04.12.17

Проголошення Загальної декларації прав людини обговорювали у Великій Писарівці

OkM 171201 211 грудня заступник начальника Великописарівського бюро правової допомоги Євген Мороз, провів інформаційну бесіду з особами з інвалідністю, які стоять на обліку в пошуках роботи у  Великописарівському районному центрі зайнятості, щодо реалізації і захисту прав людини з метою підвищення загального рівня правової культури та набуття громадянами необхідного рівня правових знань.

Присутнім розповіли про механізми захисту порушених прав інвалідів в Україні, як на національному рівні так і міжнародному. А саме: ознайомили про положення ратифікованої  Україною Загальної декларації прав людини, Конвенції ООН  «Про права осіб з інвалідністю» та про факультативний протокол до цієї Конвенції, який надає право індивідуального звернення до Комітету ООН за захистом прав інвалідів. «Право такого звернення особи можуть отримати тільки після використання всіх можливих національних методів захисту прав  (письмові звернення про відновлення порушених прав до відповідача, звернення до омбудсмена при Верховній Раді України та судові інстанції тощо)», – зазначив Олександр Мороз. Ознайомлено також про порядок отримання первинної та вторинної правової допомоги.

 

У захисті порушених прав завжди допоможуть фахівці системи безоплатної правової допомоги але потрібно звернутися до відповідного бюро або місцевого центру.