назад
27.02.19

Програма надання БПД населенню міста Золотоноші на 2019 – 2020 роки

мц участь у комісіях25 лютого 2019 року директор Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – місцевий центр) Сергій Брус взяв участь у засіданні  постійної  комісії  Золотоніської міської ради.

 

Серед інших питань на порядок денний винесено питання затвердження Програми надання безоплатної правової допомоги населенню міста Золотоноші на 2019 – 2020 роки (далі – Програма).

Презентовано проект зазначеної Програми та доведено необхідність її прийняття з метою забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги осіб, які мають на неї конституційне право і потребують такої допомоги.

«Реалізація Програми, окрім безпосереднього і точкового розв’язання проблем громади, може допомогти місцевій владі зняти з себе значну частину навантаження у вигляді звернень та скарг громадян, делегувати частину повноважень у сфері надання правової допомоги іншим провайдерам такої допомоги, а також усунути супутні проблеми комунікації з громадою» – зазначив Сергій Брус.

Наголошено  на необхідності забезпечення захисту прав для людей з інвалідністю, які мають види слуху та спрощення їх доступу до отримання якісної безоплатної правової допомоги. Повідомлено присутніх про підписаний між місцевим центром та Золотоніською територіальною організацією «Українське товариство глухих» Меморандуму про співпрацю та про пілотний проект системи БПД та ТОВ «Технології для людей» щодо впровадження сучасних інформаційних технологій задля спрощення доступу осіб з інвалідністю зі слуху до безоплатної правової допомоги.

Представників органу місцевого самоврядування закликано підтримати зазначену вище  ініціативу та розглянути питання щодо виділення субвенцій для впровадження такої технології у місцевому центрі.

Обговоривши питання члени постійних комісій міської ради схвалили Програму та рекомендували її для винесення на розгляд сесії Золотоніської міської ради.