назад
25.05.15

Проміжний аналітичний звіт щодо конкурсу претендентів на посади директорів місцевих центрів з надання БВПД

Координаційний центр з надання правової допомоги представляє  проміжний аналітичний звіт щодо конкурсного відбору претендентів на посади директорів місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

application2Відбір претендентів на посади директорів проводився в чотири основні етапи:
1.    Подача конкурсантами заявок на участь у конкурсі;
2.    Аналіз заявок та відбір за формальними критеріями, зазначеними у оголошенні про проведення конкурсу;
3.    Участь/неучасть конкурсантів у співбесіді;
4.    Оцінка результатів співбесіди та рекомендації Координаційному центру щодо кандидатур.

 

На першому етапі претендентами було подано 470 заявок. За результатами перевірки заявок на відповідність вимогам конкурсу заяви 122 претендентів (26 % загальної кількості) було відхилено через невідповідність поданих даних формальним вимогам в оголошенні про конкурс – зокрема, відсутність досвіду роботи на керівних посадах, або відповідного кваліфікаційного ступеню.

До участі у співбесіді з конкурсною комісією, відповідно, було запрошено 348 конкурсантів, з яких 253 претенденти (72% запрошених) прибули на співбесіду. Конкурсна комісія оцінювала претендентів за п’ятьма основними параметрами:

  • гнучкість та інноваційність,
  • управління людськими ресурсами та забезпечення командної роботи,
  • орієнтація на результат,
  • ефективна комунікація
  • рівне ставлення до людей, доброчесність.

За результатами проведення співбесід для призначення на посади директорів місцевих центрів або інші посади, що відповідали б умінням та навичкам претендентів комісією було запропоновано 179 учасників конкурсу (38% від початкової кількості).

Аналіз проміжних результатів відбору свідчить про збалансованість та рівність претендентів за основними ознаками – віку, статі, досвіду роботи у сфері права тощо, що свідчить про відсутність дискримінації.

Ознака віку конкурсантів демонструє класичний нормальний розподіл, що означає низьку важливість вікового фактору для відбору претендентів та оцінювання їх за іншими параметрами.

Рівний розподіл конкурсантів за статтю зберігався на усіх етапах конкурсу, що унеможливило дискримінацію за даною ознакою.

Розподіл за ознакою спеціальності конкурсантів також зберігав сталу пропорцію між вищою юридичною освітою та вищою освітою за іншими спеціальностями.

Розподіл за кваліфікаційним рівнем залишався практично незмінним на кожному етапі, за виключенням бакалаврів, що вибули на етапі перевірки поданих заявок.

Розподіл за загальним досвідом роботи змінювався лише на етапі перевірки заяв, що співпадає зі зміною розподілу за ознакою керівного досвіду. На подальших етапах зазначені вище розподіли зберігали свої пропорції.

Загалом досвід керівної роботи став основним фактором відсіву учасників на етапі перевірки заяв конкурсантів –  заяви 118 учасників не відповідали вимогам оголошення про конкурс.

Із ознак, що входили до групи «Досвід роботи у сфері права», вагомими для відбору на стадії співбесіди стали досвід адвокатської діяльності, робота в органах прокуратури, територіальних органах юстиції та органах внутрішніх справ.

5

Проміжний аналітичний звіт щодо конкурсу претендентів
на посади директорів місцевих центрів  з надання БВПД

 

Нагадаємо, що згідно Порядку проведення, конкурс претендентів на посади директорів місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводився з 13 березня по 30 квітня 2015 року. Заявки на участь у конкурсі приймалися он-лайн на сайті www.legalaid-jobs.in.ua  до 27 березня 2015 року включно. Інтерв’ювання претендентів проходило у столиці впродовж 20 – 29 квітня 2015 року.

Успішним претендентам будуть запропоновані посади директорів місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які розпочнуть свою роботу у регіонах України та м. Київ із 01 липня 2015 року, як це передбачено Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

Список директорів місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, призначених за результатами конкурсу, буде оприлюднено на офіційному веб-сайті Координаційного центру з надання правової допомоги www.legalaid.gov.ua до кінця травня 2015 року.

Порядок проведення конкурсу, а також форма он-лайн заявки для участі у ньому розроблені за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні». Обговорені з учасниками відкритої громадської платформи розвитку української системи безоплатної правової допомоги та затверджені Координаційним центром з надання правової допомоги.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter