назад

Просвітницькі заходи з нагоди 157-ї річниці від дня перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі у Каневі

153-1Серед учнівської молоді закладів середньої освіти Вижницького району були проведені просвітницькі заходи, присвячені 157-й річниці перепоховання Тараса Григоровича Шевченка. Із школярами спілкувались на тему патріотичного виховання, зокрема наводили приклади із реальних подій Операції об’єднаних сил на Донбасі і не лише. Водночас педагогічні працівники дізналися про порядок реалізації свого права на отримання безоплатної правової допомоги, відповідно до чинного Закону України “Про безоплатну правову допомогу”.

«Патріотичне виховання молоді є надзвичайно важливим, оскільки сьогодні перед громадянами України гостро постало завдання захисту державності та територіальної цілісності», – наголосив під час зустрічі з школярами фахівець системи безоплатної правової допомоги, учасник АТО, Олександр Пилип’юк. Він також зауважив, що необхідність виховувати у молодого покоління шанобливого ставлення до державних символів набуває нового значення в контексті подій новітньої історії України. 22 травня 2018 року ці патріотичні заходи для учнів Долішньошепітської школи та Берегометської загальноосвітньої школи №4 провели спільно з партнерами. Зокрема головою Вижницького районного комітету профспілки працівників освіти Ярославом Борсуком та головою Вижницького районного осередку Всеукраїнського товариства “Просвіта” імені Тараса Шевченка Дмитром Никифоряком.

Учні разом з педагогами підготували сценічний виступ, шкільний хор виконав пісні на слова поета, школярі декламували вірші Кобзаря: «Свою Україну любіть. Любіть її…Во врем’я люте. В останню тяжкую минуту. За неї Господа моліть». Ці слова Тараса Григоровича Шевченка влучно описують сьогодення.

Окрім того, Олександр Пилип’юк розповів освітянам про цінності та місію системи безоплатної правової допомоги в Україні, про захист прав і свобод громадян України.

На завершення просвітницького заходу серед педагогів шкіл було розповсюджено інформаційні буклети на правову тематику.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.
Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт. Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (0 3738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).