назад

Просвітницький захід у Територіальному центрі соціального обслуговування: Безоплатна правова допомога в Україні.

07.06.2017.      1

 

7 червня 2017 року заступник начальника Гуляйпільського бюро правової допомоги провів робочу зустріч з працівниками Комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Гуляйпільської районної ради Запорізької області, щодо отримання правової допомоги.

       Микола Логвиненко наголосив, що основною метою діяльності бюро є захист прав людини, шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот.

       Працівникам Терцентру, які здійснюють обслуговування людей похилого віку, було донесено, що безоплатна первинна правова допомога надається кожній особі, згідно ч. 1 статті 59 Конституції України. Крім того, було наголошено на тому, що особи які не в змозі дістатися самостійно до бюро правової допомоги, можуть отримати консультацію за телефоном, при необхідності працівники бюро можуть самостійно вийти за місцем проживання особи, якій необхідна така допомога.

    07.06.2017.      3 Як приклад, Микола Логвиненко зазначив, що завдяки працівникам територіального центру, які звернулися до бюро правової допомоги у березні 2017 року з метою надання правової допомоги своїй подопічній, яка самостійно не могла відвідати бюро, спільними зусиллями працівників бюро, громадянці було надано допомогу у складанні заяви до суду щодо поновлення пропущеного строку на пред’явлення виконавчого листа до виконання. У ході проведеної роботи жінці за Ухвалою суду було поновлено строк на пред’явлення виконавчого документу та направлено на виконання до відділу примусового виконання рішень Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області.

За отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до відділу «Гуляйпільське бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: Запорізька область, м. Гуляйполе, вул. Соборна, 103, 2-й поверх, тел: (06145) 4-25-14, (06145) 4-25-13, ел. пошта:  huliaipilske@legalaid.zp.ua.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).