назад
27.12.18

Процес надання правової допомоги засудженим удосконалюється

image1Співпраця між системою БПД та установами виконання покарань триває вже кілька років, адже засуджені потребують захисту своїх прав так само, як і всі інші громадяни. І підписаний 05.10.2018 Меморандум про співпрацю між Регіональним центром з надання БВПД у Херсонській області та ДУ «Херсонський слідчий ізолятор» і філією ДУ «Центр пробації» в Херсонській області сприятиме вдосконаленню процесу надання правової допомоги засудженим, а також системності й ефективності здійснюваних заходів.

Вирішенню цих нагальних питань і була присвячена робоча зустріч начальника відділу організації надання БВПД Регіонального центру Олени Іпатенко та начальника відділу виховної роботи Херсонського слідчого ізолятора Юрія Караулова.

image2Створення на базі Херсонського слідчого ізолятора дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги стало ключовим питанням зустрічі.

Також сторони розробили та затвердили графік роботи дистанційного пункту до БПД на 2019 рік та порядок надання правової допомоги особам, які відбувають покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі, чи утримуються під вартою в місцях попереднього ув’язнення.

Окрім того, Олена Іпатенко та Юрій Караулов вирішили питання щодо залучення працівників Регіонального центру до роботи з підготовки засуджених до звільнення в рамках реалізації програми диференційованого виховного впливу на засуджених «Підготовка до звільнення».