назад

Проти насильства – разом!

Попри примхи зимової днини, команда фахівців системи БПД на Закарпатті та департаменту соцзахисту населення Закарпатської ОДА 3 грудня провели право просвітницький захід , правове інформування та вуличний флеш моб, спрямовані на попередження та протидію насильству, у самому центрі міста Ужгород.
У межах заходу, який проходив у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та під лозунгом – «Любить – значить захищає», фахівці Регіонального центру з надання БВПД та Ужгородського місцевого центру разом із колегами з департаменту соцзахисту інформували перехожих про те, як можна запобігти домашньому чи іншим проявам насильства, як діяти у випадку, коли ти став жертвою або свідком цього ганебного явища, та куди звертатися за допомогою.
Фахівці безоплатної правової допомоги розповідали ужгородцям та гостям міста про те, що у важкій життєвій ситуації кожна людина може розраховувати на правову підтримку, гарантовану їй державою. Право на безоплатну первинну правову допомогу – консультації, роз’яснення, складання заяв (окрім процесуального характеру) – має кожна особа, яка перебуває під юрисдикцією України. Скористатись представництвом інтересів у судах, перед органами державної влади тощо за рахунок держави мають вразливі категорії громадян. Серед них – малозабезпечені, особи з інвалідністю, внутрішні переселенці, учасники бойових дій, особи, які постраждали внаслідок насильства, діти, позбавлені батьківського піклування тощо. Звернутися за безоплатною правовою допомогою можна до найближчих центрів чи бюро правової допомоги на Закарпатті, або зателефонувати за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні).
Фахівці розповсюджували інформаційні матеріали про систему БПД та протидію насильству, а також надавали можливість містянам скористатися тематичною фотозоною.