назад
06.12.17

Протидія булінгу у дитячому середовищі – висвітлювалася у Лебедині

OkM 171205 51Булінг – соціально-педагогічна, психологічна проблема сучасності. Це соціальне явище, властиве переважно організованим колективам, отож з огляду на зазначене, для учнів 7-9 класів Рябушівської НВК проведено бінарний захід начальником Лебединського бюро правової допомоги Сергієм Івановим спільно зі спеціалістом служби у справах дітей Лебединської РДА Інною Сікирницькою.

 

OkM 171205 52

«Незвичний для нашого сприйняття термін «булінг» тісно пов’язаний із такими поняттями, як насильство (застосування силових методів або психологічного тиску за допомогою погроз, свідомо спрямованих на слабких або тих, хто не може чинити опір; панування, влада людини над людиною», – розповів фахівець бюро. Сергій Іванов проінформував, «булінг» трактують від вузького (відеозйомка бійки) до масштабного (насильство взагалі). Виділяють основні місця булінгу: булінг у школі; булінг на робочому місці (мобінг); булінг в армії («дідовщина»); кібербулінг (насилля в інформаційному просторі) тощо.

Учасники ознайомилися з поняттям «булінгу», його видами та проявами, розвивали навички конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування.

OkM 171205 53 OkM 171205 54

Цього ж дня в приміщенні Лебединського бюро правової допомоги проведено правопросвітницький захід спільно з провідним спеціалістом служби у справах дітей Лебединської РДА Інною Сікирницькою та Анатолієм Глухом – начальником Лебединського районного відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України,  на тему :”Протидія насильству в сім’ї” серед осіб, що перебувають у них на обліку (засудженні до покарання без позбавлення волі).

 

За більш детальною інформацією звертайтеся до Лебединського бюро правової допомоги:

пл. Соборна, 29; тел. (05445) 2-14-12.