назад
01.06.16

Провайдери безоплатної правової допомоги обмінялися досвідом в адвокації

3 t31 травня у м. Києві співробітники центрів правової інформації і консультацій, представники юридичних клінік, інтегратори, адвокати, які надають безоплатну правову допомогу, та громадські активісти з усіх регіонів України спільно обговорили можливості адвокації права на доступ до безоплатної правової допомоги. 

З вітальним словом до запрошених звернувся в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Мирослав Лаврінок, заступник начальника управління координації системи надання БПД Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Гриб виступив з презентацією моделі створення бюро правової допомоги в регіонах, зокрема, їхньої функції та ролі у реформі системи юстиції.

1 training

Під час одноденного тренінгу у Пущі-Водиці учасники розглянули адвокаційні зусилля з точки зору їх необхідності в умовах суспільних змін, модерували відповідний блок «Адвокація як потреба в умовах суспільних змін» відомі правозахисники: письменниця й адвокат Лариса Денисенко та Зорян Кісь, координатор Міжнародної громадської організації «Дім свободи Україна».

Жваве обговорення також виникло й під час сесії «Адвокація в дії», зокрема, в ході розгляду практичних аспектів аналізу зовнішнього та внутрішнього середовища, у якому здійснюється адвокаційна кампанія. Модераторами дискусії виступили PR-консультант Марина Говорухіна, менеджер проектів Української фундації правової допомоги Катерина Хільчевська та експерт Реанімаційного Пакету Реформ Марина Цапок.

Наприкінці тренінгу учасники мали змогу обмінятися досвідом успішних адвокаційних кампаній, визначити критерії успішності та з’ясувати усі питання, які їх зацікавили.

 

Захід відбувся за підтримки програмної ініціативи «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook    YouTube YouTube     Google Google+  тTwitter