назад
10.12.15

Проведені Старокостянтинівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги заходи до Всеукраїнського тижня права

10122015 4     У рамках Всеукраїнського тижня права, відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року № 1149 “Про Всеукраїнський тиждень права”, розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2015 року № 871-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права», та на виконання наказу Міністерства юстиції України від 28 вересня 2015 року № 274/7 «Про затвердження плану заходів Міністерства юстиції України з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права», Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснив ряд наступних заходів.

     Зокрема, 07 грудня 2015 року в малому актовому залі Старокостянтинівської районної державної адміністрації відбулося чергове засідання міжвідомчої координаційної методичної ради з правової освіти населення на якому розглядалися питання про розгляд проекту Районної програми правової освіти населення на 2016 — 2020 роки, про проведення профілактичних заходів в навчальних закладах щодо попередження проявів злочинності, про організацію роботи щодо проведення в районі тижня правових знань присвяченого Всеукраїнського тижню права. В.о. директора Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Петлюк О.П. проінформував присутніх про діяльність Старокостянтинівського МЦ з НБВПД та виступив з темою: “Стан проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи та практичних заходів в напрямку формування системи безоплатної вторинної правової допомоги”.

     Також 07 грудня 2015 року між Старокостянтинівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та центром надання адміністративних послуг Старокостянтинівської РДА відбулося підписання меморандуму про взаємне співробітництво у сфері надання безоплатної первинної правової допомоги.

     Крім того, службою у справах дітей районної державної адміністрації спільно із представниками Старокостянтинівського районного управління юстиції та представниками Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели спільний захід для дітей Сахновецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Організатори підготували для дітей цікаві лекції про права дитини, провели вікторину на знання дітьми основ права, державних символів, прав самих дітей. Дітки, які були особливо активні, отримали подарунки за правильні відповіді. Вікторина відбулась досить жваво, і захопила не тільки учнів, а й вчителів.

{gallery}img/novyny/2015/gruden/10_3{/gallery}