назад

Проведення наради-тренінгу з працівниками Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Чернівецької області

2016 03 12 Рег12 березня 2016 року в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області (далі – Регіональний центр) відбулася нарада-тренінг з працівниками Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Чернівецької області.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну у вступній промові зазначив, що захід, насамперед, організовано з метою налагодження  інформаційної взаємодії та обміну досвідом між  Регіональним та місцевими центрами з надання БВПД Чернівецької області.

2016 03 12 Рег2 Участь в нараді-тренінгу взяли працівники контактного центру системи безоплатної правової допомоги та інших відділів Регіонального центру, а також працівники місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової області.

Доповідачами виступили заступник директора Регіонального центру Світлана Штефанчук, головний бухгалтер Регіонального центру Світлана Петрюк, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Ірина Довганюк, заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру Беанна Турчак, головний спеціаліст відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру Юлія Дячук та лікар-психолог Чернівецької обласної психіатричної лікарні Ярослав Пукас.

Програмою семінару-наради було передбачено обговорення питань, які згідно проведеного Регіональним центром опитування виявилися найбільш цікавими для працівників місцевих центрів. Зокрема, наступні питання:

         правила звернення до Європейського Суду з прав людини;

         доплата за тимчасове виконання обов’язків директора місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги;

         відшкодування оплати за проїзд під час відрядження працівника центру з НБВПД до населеного пункту, з яким немає маршрутного сполучення;

         порядок скасування доручень. виданих адвокату для надання безоплатної вторинної правової допомоги, за заявою клієнта;

         щодо декларування майна, доходів, витрат і зобов’язань фінансового характеру

         медіація як спосіб врегулювання конфлікту тощо.

2016 03 12 Рег3 Неабиякий інтерес та жваве обговорення учасників наради-тренінгу викликали питання правил поведінки у стресовій ситуації, особливостей діалогу та реакція на прояви агресії при роботі з проблемними клієнтами, доповідачем по яких був лікар-психолог Чернівецької обласної психіатричної лікарні Ярослав Пукас.

Працівники контактного центру системи безоплатної правової допомоги Регіонального центру та працівники відділів попередньої роботи з клієнтами мали можливість отримати вичерпні відповіді на питання щодо роботи та веденні діалогу у разі прояву агресії з боку клієнтів центру.

2016 03 12 Ре4гЦікавим для працівників Регіонального та місцевих центрів було питання медіації при врегулюванні конфлікту.