назад
21.11.16

Проведення семінару для завідувачів дошкільних навчальних закладів міста Лубен

1811lybny1

       18 листопада 2016 року в міському відділі освіти був  проведений семінар для завідувачів дошкільних навчальних закладів міста Лубен, лектором якого виступив фахівець Лубенського місцевого центру Максим Паляниця.

У рамках заходу присутніх  було проінформовано  про роботу  центру  безоплатної правової допомоги. У ході лекції також були надані роз’яснення відмінності  первинної від вторинної правової допомоги та хто являється суб’єктами вторинної правової допомоги відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу”.1811lybny2

Завідувачі  дізналися для себе багато нового — здебільшого сформулювали увесь спектр своїх прав та можливості їх застосування. Під час розповіді Максим Паляниця  наголосив, що іноді трапляються моменти, коли людина вважає, що всі питання потрібно вирішувати тільки через суд. Однак часто вони помиляються, бо достатньо знати процедуру та принцип вирішення своїх питань. Саме для цього тепер є можливість безпосередньо у всіх людей: отримати безоплатну  первинну правову допомогу звернувшись до Лубенського  місцевого центру.

Також було поінформовано, що з метою підвищення правової освіти населення, проводяться  правопросвітницькі заходи, бо саме недостатня правова обізнаність громадян часто є причиною порушень правопорядку та недотримання законів.

За результатом даного заходу вирішено продовжувати спільну співпрацю з подальшим проведенням лекцій, семінарів для колективу та посилити роботу серед неповнолітніх мешканців міста Лубен та району.

По завершенні  семінару були розповсюджені інформаційні буклети.