назад

Проведення Всеукраїнського тижня права | Самбірський місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги

Sambir7-12 грудня, у Всеукраїнський день права місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області були проведені заходи по правовій обізнаності населення, як це було:
Самбірський місцевий центр.

Працівниками Центру було проведення виступів у місцевих засобах масової інформації на тему: “Безоплатна правова допомога, як вид державної гарантії, що забезпечує доступ осіб до правосуддя”, розробку методичних та інформаційних матеріалів для навчальних закладів міста Самбора, Самбірського, Старосамбірського, Турківського та Мостиського районів, проведення лекцій та семінарів в навчальних закладах міста та району з питань роз’яснення чинного законодавства щодо захисту прав людини, надання методичної допомоги навчальним закладам в оформленні стендів на тему: “Реалізація і захист прав людини”.
{module mercedes 64333333}

З метою реалізації затвердженого плану заходів 07.12.2015 року в місцевих газетах “Голос Прикарпаття”, “Бойківщина”, “Наш край”, “Новини Самбора”, було розміщено статтю на тему: “Безоплатна правова допомога, як вид державної гарантії, що забезпечує доступ осіб до правосуддя”.

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права працівниками Самбірського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги було проведено лекції та семінари в навчальних закладах міста та району. Зокрема, заступник начальника відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Романія Хула та головний спеціаліст відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Олександр Шкробак взяли участь у правовій конференції “Права людини”, яка проводилась 4 грудня 2015 року в середній загальноосвітній школі № 4 міста Самбора, а також у Всеукраїнському уроці “Права людини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини, що відбувся 8 грудня 2015 року у середній загальноосвітній школі №10. Під час проведення цих заходів працівники Центру ознайомили учнів зі змістом безоплатної правової допомоги, видом послуг, що надаються центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також суб’єктами права на БВПД.

11 грудня 2015 року Самбірський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з Самбірським міськрайонним управлінням юстиції з метою підвищення правової освіти громадян провели день відкритих дверей для учнів 9-х класів СШ №1, №10 м. Самбора, спеціалізованої школи №8 м. Самбора та Самбірської гімназії. Працівники Самбірського місцевого центру з надання БВПД, Самбірського міськрайонного управління юстиції та відділу державної реєстрації актів цивільного стану розповіли школярам про діяльність державних установ, в яких вони працюють. Учні мали можливість ставити запитання, що їх цікавили.