назад

Проведення Всеукраїнського тижня права | Стрийський місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги

stryy17-12 грудня, у Всеукраїнський день права місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області були проведені заходи по правовій обізнаності населення, як це було:
Стрийський місцевий центр.

7 грудня фахівці Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: головні спеціалісти відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та взаємодії із адвокатами Мар`яна Мацур та Ірина Стефанчин провели інформаційну сесію для студентів Дрогобицького коледжу нафти і газу. У заході взяли участь випускники цього навчального закладу. Студенти дізналися про діяльність центру, отримали інформацію про те, які категорії громадян обслуговують фахівці центру. Фахівці центру також надали слухачам інформаційні листівки про свою діяльність.
{module mercedes 643333333}

7 грудня директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Николаїшин провела інформаційну сесію для учнів Дитячої дорадчої ради, яка діє при загальноосвітній школі № 3, а також для старшокласників цієї школи. Школярі мали можливість переглянути навчально-просвітницькі відеофільми про діяльність судової системи, дізнатися цікаву інформацію про роботу фахівців центру, взяти участь у рольовій грі «Проводимо судове засідання».

7 грудня фахівці Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: головні спеціалісти відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та взаємодії із адвокатами Мар`яна Мацур та Ірина Стефанчин організували та провели інформаційну сесію в Дрогобицькій філії ТзОВ «Медичне училище «Медик». У заході взяли участь всі учні цього навчального закладу.

7 грудня інформаційну сесію для учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 в Бориславі провів начальник відділу взаємодії із суб’єктами надання первинної правової допомоги Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Євгеній Суржок. Захід відбувся із застосуванням елементів тренінгу та лекції – бесіди. Діти дізналися, що у разі порушення своїх прав, мають можливість їх захищати. У цьому їм можуть допомогти, зокрема, і громадські організації, які працюють із дітьми та молоддю: Спілка Української Молоді та НСОУ «Пласт», а також уповноважений із захисту прав дитини.

7 грудня фахівці Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: головні спеціалісти відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та взаємодії із адвокатами Мар`яна Мацур та Ірина Стефанчин провели інформаційну сесію у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 18 у Стебнику для учнів випускних класів. Жвавий діалог учнів із фахівцем Стрийського місцевого центру відбувся після перегляду фільму. Ряд запитань свідчили про те, що юних громадян цікавить діяльність Стрийського місцевого центру.

7 грудня директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Николаїшин провела інформаційну сесію у Стебницькому професійно – технічному ліцеї. Студенти мали можливість отримати відповіді на питання, які їх хвилюють.

7 грудня заступник директора Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ярослав Буряк у приміщенні Стрийської районної державної адміністрації провів інформаційну сесію для секретарів сільських рад Стрийського району на тему: «Основні положення «Закону України про безоплатну правову допомогу». На заході були присутні 40 осіб.

8 грудня Євгенієм Суржком начальником відділу взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги проведені на Миколаївщині інформаційно – просвітницькі сесії на тему: «Роль системи безоплатної правової допомоги у формуванні правової культури громадян». Заходи відбулись у селі Березина Миколаївського району в приміщенні Березенської середньої загальноосвітньої, у Старому Роздолі у приміщенні Старороздільської середньої загальноосвітньої школи 1-3 ступенів, та в селі Берездівці Миколаївського району в приміщенні Берездівської середньої школи. Присутні (учні 8 – 11 класів) дізналися про специфіку роботи, методи і завдання Стрийського місцевого центру з надання БВПД. Також було продемонстровано просвітницькі фільми, які ознайомлюють з судовою системою України, роллю суду у демократичному суспільстві та особливостями цивільного, адміністративного і кримінального процесів. Суржок Євгеній Володимирович – начальник відділу взаємодії із суб’єктами надання первинної правової допомоги, на кожному із проведених заходів надав інформацію про систему безоплатної правової допомоги, а також розповів про діяльність Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

8 грудня директор Марія Николаїшин спільно із Новороздільським управлінням юстиції провела інформаційні сесії для учнів Новороздільських училищ № 5 та № 6. Присутні мали можливість дізнатися про права та можливості їх захисту. А також переглянули навчально – просвітницький фільм про судову систему в Україні.

9 грудня заступник директора Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ярослав Буряк спільно із Жидачівським військовим комісаріатом організував та провів інформаційно – консультативну сесію для учасників АТО. Захід відбувся у залі засідань Жидачівської районної бібліотеки. Присутні дізналися про свої права, про важливі для них норми Закону «Про безоплатну правову допомогу». Учасникам заходу продемонстровано фільм про судову систему України. На заході були присутні 95 осіб.

9 грудня Ярослав Буряк заступник директора Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги організував та провів для учнів та викладачів Жидачівського професійного ліцею інформаційну сесію на тему: «Основні положення «Закону України про безоплатну правову допомогу». Учасникам заходу продемонстровано фільм про судову систему України. На заході присутні 115 осіб.

10 грудня заступник директора Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ярослав Буряк провів спільно з начальником Сколівського районного управілння юстиції у загальноосвітній середній школі № 2 м. Сколе інформаційну сесію на тему: «Судова система України». Учасникам заходу також продемонстровано навчально- просвітницький фільм про судову систему України. На заході були присутні 65 осіб.

10 грудня фахівцями Стрийського місцевого центру була проведена інформаційно-просвітницька сесія на тему: «Роль системи безоплатної правової допомоги у формуванні правової культури громадян». Захід відбувся в місті Моршин в приміщенні Моршинської школи-ліцей. Інформаційно –просвітницьку сесію організували та провели фахівці Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Присутні учні дізналися про специфіку роботи, методи і завдання Стрийського місцевого центру з надання БВПД. Їм також було продемонстровано просвітницькі фільми, які ознайомлюють з судовою системою України, роллю суду у демократичному суспільстві та особливостями цивільного, адміністративного і кримінального процесів. У заході взяли участь Суржок Євгеній Володимирович – начальник відділу взаємодії із суб’єктами надання первинної правової допомоги та Мацур Мар’яна Степанівна – головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами, яка розповіла про систему безоплатної правової допомоги а також про діяльність Стрийського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги.

Захід відбувся в місті Стрий в приміщенні Стрийського вищого художнього професійного училища №16. Захід організували та провели фахівці Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Присутні студенти дізналися про специфіку роботи, методи і завдання Стрийського місцевого центру з надання БВПД. Їм також було продемонстровано просвітницькі фільми, які ознайомлюють з судовою системою України, роллю суду у демократичному суспільстві та особливостями цивільного, адміністративного і кримінального процесів. У заході взяли участь Мацур Мар’яна Степанівна – головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Суржок Євгеній Володимирович – начальник відділу взаємодії із суб’єктами надання первинної правової допомоги, який надав інформацію про систему безоплатної правової допомоги, а також розповів про діяльність Стрийського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги.