назад
03.07.17

Проведено чергове засідання Машівської районної МКМР з правової освіти населення

30.06.2017 zasidannya mash

30 червня 2017 року відбулося чергове засідання Машівської районної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, яка є постійно діючим консультативно-дорадчим органом при районній державній адміністрації. Під час засідання керівник Машівського бюро правової допомоги Максим Дворовенко поінформував присутніх про підсумки роботи бюро протягом І півріччя 2017 року.

«Кожен українець має право на правову допомогу та захист своїх прав. Саме для цього діє система безоплатної правової допомоги»  наголосив фахівець бюро.  30.06.2017 zasidannya mash1

Протягом І півріччя 2017 року до Машівського бюро правової допомоги звернулося понад 500 громадян, яким було надано консультацій та роз’яснення законодавства, з них – 25 особам було надано безоплатну вторинну правову допомогу адвокатами та працівниками бюро.

Окремо Максим Дворовенко зупинився на правопросвітницькій роботі, яка полягає у регулярному проведенні інформаційних заходів з правових питань, які хвилюють людей та є актуальними для їхніх громад.

За звітній період фахівцями бюро організовано та проведено 39 правопросвітницьких заходів у формі занять, семінарів, лекцій, ігор, вікторин, круглих столів.

Під час засідання МКМР начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Олена Пасхалова доповіла про захист майнових та житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На даний час в Машівському районі загальна кількість дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування складає 37 осіб. Мають житло 29 дітей, потребують житла  – 8 (з них – 5 досягли 16 років і перебувають на квартирному обліку). 

Завідувач сектору культури районної державної адміністрації Лариса Ніколенко повідомила про мережу закладів культури району, яка налічує 46 установ, з них 22 бібліотеки, 21 заклад культури клубного типу, дитяча школа естетичного виховання, 2 народні музеї та розповіла про забезпечення населення району культурними потребами.

За результатами засідання Машівської районної МКМР з правової освіти населення  прийнято відповідні  рекомендацій, які спрямовані на покращення правової освіти в районі,  інформування громадян про їх права, проведення правоосвітницької роботи у регіоні.

Нагадуємо, що Машівське бюро правової допомоги працює за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).