назад
09.11.16

Проведено чергові виїзні прийоми громадян фахівцями бюро

02112016vuiznuyVeseluyPodil2

02 листопада 2016 року головним спеціалістом «Семенівське бюро правової допомоги»   Світланою Сінельник проведено  виїзний прийом громадян у с. Веселий Поділ Семенівського району.   З відвідувачами було проведено інформаційну роботу, направлену на підвищення їх правової культури, поінформовано про мету, цілі, завдання новоствореного бюро правової допомоги та про можливість отримання доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України безпосередньо на прийомі у відділі  «Семенівське бюро правової допомоги».

Громадяни звертались з питань оформлення  спадкових прав, права власності та оренди земельних ділянок, тощо. В ході прийому було надано правові консультації та роз’яснення, в межах компетенції, а також мешканцям села роз’яснено хто може отримати  безоплатну вторинну правову допомогу та перелік необхідних документів для отримання такої допомоги.

Цього ж дня Світлана Сінельник провела робочу зустріч з працівниками Веселоподільської сільської ради, під час якої було надано методичну допомогу та рекомендації стосовно поширення інформації про роботу системи безоплатної правової допомоги, шляхи її отримання та реалізації на практиці для жителів сільської громади.

Під час робочої зустрічі було обговорено питання щодо подальшої співпраці, спільної допомоги незахищеним категоріям громадян. На інформаційних стендах сільської ради розміщено інформаційні листівки про діяльність Бюро. Також було обговорено можливість укладення  Угоди про співробітництво та організацію взаємовідносин між Кременчуцьким місцевим центром з надання  безоплатної вторинної правової допомоги  та Веселоподільською сільською радою.

2 листопада 2016 року начальником відділу «Глобинське бюро правової допомоги» Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Максимом Журенко в складі соціального офісу Територіального центру соціального обслуговування Глобинської РДА,  було здійснено виїзний прийом громадян у с. Пузикове Глобинського району.02112016vuiznuyPuzikove2

         Під час проведення прийому, громадянам було надано консультації з питань оформлення субсидії на відшкодування комунальних послуг, порядку оформлення за законом у спадок земельної ділянки, правильного укладання договору дарування житлового будинку.

         У ході надання консультацій мешканцям с. Пузикове, начальник бюро проінформував про основні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та переваги доступу до первинної та вторинної правової допомоги. Після закінчення прийому, громадянам було надано інформаційні матеріали про роботу бюро.