назад
29.03.19

Проведено «День відкритих дверей»

27 березня 2019 року у Чорнобаївському бюро правової допомоги (далі – бюро) та Чорнобаївському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області (далі – орган пробації) під гаслом «Молодь проти булінгу та будь-якої форми дискримінації» проведено «День відкритих дверей», на який завітали учні Чорнобаївської ЗОШ № 1.

   Під час заходу дітей було ознайомлено із діяльністю цих установ.

Керівником бюро – Інною Копійкою та старшим інспектором органу пробації – Ярославою Швиденко проведено інформаційну годину щодо відповідальності за булінг та дискримінацію. Адже, булінг (цькування) – тривожна тенденція, особливо для сучасного дитячого середовища. За результатами дослідження, проведеного UNICEF у 2017 році, 67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу (цькування) впродовж останніх трьох місяців, а 24% дітей стали жертвами цього явища.

  Старший інспектор органу пробації – Олег Тітаренко розповів школярам про відповідальність неповнолітніх за вчинення правопорушень та навів реальні приклади з життя, які змусили деяких дітей замислитися над своєю поведінкою.

  Крім того під час зустрічі школярам було роз’яснено негативні наслідки вживання спиртних напоїв, наркотиків та паління у юному віці.

  На завершення заходу учні отримали роздаткові матеріали щодо своїх прав та обов’язків, а також інформаційні буклети правопросвітницького проекту Мін’юсту “Я маю право!”.