назад
05.04.17

Проведено консультування у виправній колонії

   Міжнародними та національними актами законодавства кожному засудженому гарантується право на правову допомогу. Надання можливості для доступу до такої допомоги є обов’язком адміністрації пенітенціарних установ. Засуджені мають право користуватися послугами юриста, як за свій рахунок, так і через систему безоплатної правової допомоги.
Відповідно до Положення про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області від 13 червня 2016 року № 55 Центр забезпечує захист, складання документів процесуального характеру та здійснення представництва інтересів особи, засудженої до покарання у вигляді позбавлення волі за зверненням такої особи або за ухвалою суду в судах, інших органах державної влади, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

   31 березня 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Віктор Кіккас та заступник начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Ольга Кукса провели прийом та надали правові консультації засудженим, які відбувають покарання в Білоцерківській виправній колонії № 35. Питання, з якими звернулись засуджені, стосувались дотримання прав та гарантій засуджених осіб адміністрацією установи та оскарження неправомірних її дій; складання процесуальних документів тощо.
   Забезпечення роботи мобільних пунктів у виправних колоніях, розташованих на території Київської області, передбачено Регіональним планом надання безоплатної правової допомоги у Київській області на поточний рік.