назад
01.08.18

Проведено лекцію на тему: «Реалізація засудженими права на правову допомогу»

    26.07.2018 заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Кузьомко Ольга Вікторівна провела лекцію у Білоцерківському центрі підвищення кваліфікації персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України, де проходять первинну професійну підготовку начальники відділень соціально-психологічної служби, старші інспектори (інспектори) установ виконання покарань, слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби України.

    Під час заходу слухачам роз’яснено порядок реалізації засудженими своїх прав, зокрема права на правову допомогу. Разом з тим, слухачам було висвітлено питання організації системи безоплатної вторинної правової допомоги, роз’яснено механізми та порядок звернення до Центрів з надання БВПД осіб, що перебувають в ув’язненні чи відбувають кримінальне покарання у місцях позбавлення волі.

    Також, Кузьомко О.В. розповіла про внутрішній механізм реагування співробітників Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги на заяви, які до них надходять: як призначається адвокат, що буде захищати інтереси особи у конкретному провадження; поділився цікавими практичними порадами в галузі співпраці установ виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України та Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

    Крім цього, на вказаному заході слухачам були надані роз’яснення щодо внесення змін до Положення про центри з надання БВПД та розмежування повноважень між Регіональними та місцевими центрами щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги особам, засудженим до покарання у вигляді позбавлення волі тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі.
    Сподіваємося, що отримана інформація стане корисною начальникам відділень соціально-психологічної служби, старшим інспекторам установ виконання покарань, слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби України при виконанні свої професійних обов’язків. 
    У ході даного заходу розповсюджено інформаційні матеріали, зокрема плакати, буклети та брошури щодо проекту «Я МАЮ ПРАВО!».