назад

Проведено лекцію на тему: «Розвиток правових компетентностей державних службовців. Безоплатна правова допомога та механізм реалізації права на безоплатну вторинну правову допомогу»

reg07042016

7 квітня 2016 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий та директор Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Бубир спільно з Полтавським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій проведено лекцію на тему: «Розвиток правових компетентностей державних службовців. Безоплатна правова допомога та механізм реалізації права на безоплатну вторинну правову допомогу» з метою підвищення кваліфікації за професійною програмою держслужбовців V-VII категорій посад апаратів та структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій області.

У своїх виступах Олександр Черчатий та Людмила Бубир розповіли про розвиток системи правової допомоги в Україні, особливості співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування з організації правової допомоги та взаємодію суб’єктів надання первинної та вторинної правової допомоги відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Також до уваги аудиторії була представлена інформація щодо пріоритетних завдань з подальшого розвитку системи надання правової допомоги в державі, реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та створення мережі бюро правової допомоги в області. Доповідачі акцентували увагу присутніх на умовах проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади керівників бюро, необхідності забезпечення їх кваліфікованими працівниками. Ця робота дозволить суттєво розширити доступ громадян до безоплатної правової допомоги за місцем проживання, посилить правову спроможність територіальних громад.reg070420165