назад
20.11.17

Проведено моніторинг діяльності бюро правової допомоги Конотопського місцевого центру

SuR 171117 01Від злагодженої роботи бюро правової допомоги залежить результат роботи кожного місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.  Саме з метою вивчення окремих напрямків у роботі 16 листопада проведено моніторинг діяльності Недригайлівського, Липоводолинського та Роменського бюро правової допомоги Конотопського місцевого центру з надання БВПД.

Що цікавого у набутому досвіді працівників, як налагоджено співпрацю з органами місцевої влади, як працюють дистанційні та мобільні пункти доступу,  дотримання вимог з охорони праці та пожежної безпеки, які є потреби щодо вдосконалення знань, умінь працівників – ці та інші питання були вивчені начальником відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Наталією Поставською.

Слід зазначити, що фахівці Конотопського місцевого центру та особисто його директор – Олександр Муха двічі, а то й більше разів щомісяця відвідують кожне бюро. Робочі місця працівників бюро облаштовано веб-камерою для здійснення скайп-зв`язку.

SuR 171117 02

Станом на 15.11.2017 до бюро правової допомоги з початку року звернулося 2476 осіб та прийнято 3079 звернень. До електронного модуля КІАС інформація з паперових реєстраційних карток клієнтів вноситься своєчасно, не пізніше наступного дня від дати звернення.

В усіх бюро встановлено скриньку «Для відгуків», наявна достатня кількість анкет опитування, естетично розміщені експозиційно-роздаткові матеріали. Із опрацьованих 59 відгуків про роботу вищезазначених бюро усі респонденти схвально оцінили високим балом  зрозумілість отриманої правової консультації, доброзичливе, уважне ставлення до клієнтів працівників бюро та порекомендували б своїм знайомим звертатися до правників системи правової допомоги Сумщини. На підтвердження проаналізованим анкетам – висновки телефонного опитування клієнтів, які були задоволені своїм візитом щодо отриманої правової допомоги та дали найвищий бал «5» його працівникам.

SuR 171117 03

SuR 171117 04

SuR 171117 05

На захисті прав неповнолітньої особи стали працівники Недригайлівського бюро, які підготували та подали заяву про надання ці        й громадянці права на шлюб. У бюро створено сприятливі умови для клієнтів.

SuR 171117 01

У Липоводолинському бюро налагоджена співпраця з соціальними службами району. Одним із напрямків такої співпраці є підвищення фахового рівня. Так, заступник начальника управління соцзахисту населення Ольга Береза успішно завершила навчання з курсу «Правова допомога потерпілим від насильства у сім`ї». Решта працівників структурних підрозділів райдержадміністрації завершують вищезазначений навчальний курс.

SuR 171117 06

Конструктивною стала розмова з представниками влади Липоводолинщини: головою районної ради Віктором Литвиненко та головою райдержадміністрації Іваном Яременко, які схвально відгукнулися про роботу бюро правової допомоги, зазначивши,  що щомісяця працівники бюро забезпечуються  транспортом для проведення  прийомів громадян у віддалених сільських населених пунктах.

SuR 171117 07

Цього ж дня з во голови Русанівської сільської ради Наталією Курило директор Конотопського місцевого центру з надання БВПД Олександр Муха підписав угоду про співпрацю з питань утворення та діяльності мобільних та консультаційних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги.

SuR 171117 08

У Русанівській сільській бібліотеці, провела прийом громадян очільник Липоводолинського бюро Наталія Пилипенко. Мешканка села звернулася зі спадкового питання.

SuR 171117 09

А який затишок створила в приміщенні  бібліотекар Ганна Семеліт! До уваги відвідувачів не тільки постійно-діюча книжкова експозиція з права, але й етнографічний куточок, де зібрано невелика історія побуту мешканців села.

SuR 171117 10

SuR 171117 11

Начальник Роменського бюро правової допомоги Алла Єрньєй закликає приєднатися своїх колег  до участі у проекті ЮНІСЕФ «Найбільший урок у світі».  Вона стала однією із 500 учасників проекту та запрошена на тренінг, що відбудеться 20 листопада цього року в м.Київ. Тож учні навчальних закладів м. Ромни та району маючи такого кваліфікованого тренера, ще більше дізнаються про нові цілі та завдання розвитку, які Організація Об`єднаних Націй планує досягти до 2030 року. Ось такий новий напрям у правопросвітництві молоді будуть реалізовувати молоді правники Роменського бюро правової допомоги.

SuR 171117 12

За результатами ІІІ кварталу 2017 року найбільшу кількість правопросвітницьких заходів серед інших місцевих центрів області проведено Конотопським МЦ – 158 (МЦ – 45, бюро – 113 або 72,0%). Слід зазначити системне щотижневе проведення лекцій на актуальну тематику у центрах зайнятості.

Цього дня для працівників бюро встановлені та підключені ІР-телефони, забезпечено фотоапаратами. В усіх бюро наявні  вогнегасники.

SuR 171117 13

SuR 171117 14

SuR 171117 15

Працівників бюро правової допомоги анонімно проанкетовано з питань, що стосуються перспективних шляхів розвитку системи безоплатної правової допомоги.

Наприкінці цього дня результати проведеного моніторингу обговорено з директором Конотопського місцевого центру з надання БВПД Олександром Мухою, начальником відділу правової інформації та консультацій Дмитром Соляником та головним спеціалістом відділу право просвітництва та взаємодії з суб`єктами надання БППД Оксаною Козіною.

 

Моніторинг здійснюється відповідно до Методичних рекомендацій щодо здійснення моніторингу діяльності місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги затверджених Наказом Координаційного центру з надання правової допомоги №145 від 26 квітня 2017 року.