назад

Проведено моніторинг діяльності Конотопського місцевого центру

SuR 180627 12

З моніторинговим візитом 26 червня відвідано Конотопський місцевий центр та його структурні підрозділи – Буринське, Липоводолинське, Недригайлівське та Роменське бюро правової допомоги. Наталією Поставською, начальником відділу моніторингу діяльності місцевих центрів, вивчено окремі питання у діяльності, а саме: робота з клієнтами, надання вторинної правової допомоги,  проведення правопросвітництва, організації доступу до сервісів Міністерства юстиції, здійснено інтерв’ювання та анкетування працівників бюро, проведено робочі зустрічі з представниками влади, установ-партнерів тощо.

У моніторинговому візиті брали участь Олександр Муха, директор Конотопського місцевого центру, Валентина Волік, заступник директора, Дмитро Соляник, начальник відділу правової інформації та консультацій, які провели вибіркове вуличне опитування жителів населених пунктів, де розміщені бюро, щодо їх обізнаності з місцезнаходженням бюро при вирішенні правових питань.

Метою проведення робочих зустрічей з представниками влади та установ-партнерів було вивчення думки щодо рівня взаємодії з провайдерами на рівні району.

Оцінюючи роботу Буринського бюро правової допомоги, Алла Гайдукова, керуюча справами Буринської райдержадміністрації зазначила про ефективне проведення спільних заходів, порозуміння у захисті прав жителів міста та району при зверненні до фахівців бюро за правовою допомогою. У районі позитивно зарекомендувала себе комунікаційна складова у цій роботі. На офіційному веб-сайті Буринської райдержадміністрації постійно оприлюднюються правові консультації, підготовлені працівниками бюро, інформація щодо проведення спільних заходів та виїзних прийомів громадян.

SuR 180627 11

Працівники бюро активно використовують у своїй діяльності також буклети, розроблені колегами з Херсонської області: «ID: Видача паспорта громадянина України у формі картки по досягненню 14-річного віку (вперше)» (Генічеське бюро правової допомоги), «Охорона праці» (Бериславльський місцевий центр), презентації тощо, які направлені до Сумської області у рамках обміну досвідом.

Очільник Недригайлівського бюро правової допомоги Ірина Валюх поділилася досвідом роботи щодо проведення у віддалених населених пунктах спільних виїзних прийомів із ЦНАП Недригайлівської ОТГ.

У Липоводолинському бюро Наталія Пилипенко зазначила про дієву співпрацю з відділом поліції.  У разі звернення осіб до бюро, працівник допомагає громадянину не тільки написати заяву до поліції, але й подати її.

SuR 180627 13

Завітавши до Роменського міськрайонного центру зайнятості відбулася розмова з Анною Шумаковою, заступником начальника відділу попередньої роботи з клієнтами, яка розповіла про використання  різних форм у співпраці з цільовими категоріями громадян під час проведення спільних заходів (квестів, семінарів, профорієнтаційних екскурсій на підприємства м. Ромни тощо). «За потребою фахівці центру зайнятості та Роменського бюро правової допомоги здійснюють спільні виїзні прийоми громадян та проводять правопросвітницькі заходи», – зазначила спеціаліст.

SuR 180627 14

Голова Роменської райдержадміністрації Валерій Білоха у розмові зазначив, що у бюро працює перспективна молодь, яка уважно ставиться до клієнтів, швидко орієнтується у визначенні потреб та професійно приймає виважені рішення.

Відділом представництва Конотопського місцевого центру протягом цього кварталу здійснюється систематичне внесення до розробленої таблиці інформації в електронному вигляді щодо стану виконання наказів про вид правової допомоги, що отримують громадяни. Узагальнений звіт дає змогу відслідкувати навантаження (кількість наказів), стадії виконання, тривалість справи, суму винагороди тощо. Індивідуальний підхід дозволяє керівництву Конотопського місцевого центру прозоро визначати відсоток преміювання працівників бюро правової допомоги та відділу представництва відповідно до співвідношення завершених справ та тих, що перебувають у провадженні.

Вивчено інноваційні підходи до здійснення з ІІ кварталу цього року щоденної електронної звітності (гугл-форма) працівників бюро про виконання планових показників діяльності у частині проведення різних заходів (організаційних, правопросвітницьких, виїзних прийомів тощо). Узагальнена інформація дає змогу Конотопському місцевому центру оперативно реагувати та корегувати, у разі необхідності, діяльність бюро правової допомоги.

SuR 180627 15 SuR 180627 16

У ході моніторингу проанкетовано працівників бюро.

SuR 180627 17 SuR 180627 18

Зі скриньок «Для відгуків» вилучено 87 анкет громадян, в яких вони високо оцінили роботу за визначеними показниками, а в окремих анкетах  містяться слова подяки працівникам системи за надану правову допомогу.

SuR 180627 19

Попередні результати моніторингового візиту обговорено з директором Конотопського місцевого центру  Олександром Мухою.

Моніторинг здійснюється відповідно до Методичних рекомендацій щодо здійснення моніторингу діяльності місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги затверджених наказом Координаційного центру з надання правової допомоги №145 від 26 квітня 2017 року, наказу Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області від  16.01.2018 № 7 «Про здійснення моніторингу діяльності місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги».

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1.
тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.