назад

Проведено навчання слідчих поліції

10121510 грудня 2015 року в рамках Всеукраїнського тижня права начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська та адвокат, тренер-модератор з обміну досвідом між адвокатами Микола Росомаха на запрошення керівництва Чернігівського відділення поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області провели навчання слідчих поліції.
В ході навчання особливу увагу було приділено вимогам щодо дотримання своєчасності інформування центрів з надання БВПД про випадки затримання осіб та останнім змінам в законодавстві щодо функціонування та розвитку системи БВПД.

Жваве обговорення викликали питання щодо своєчасного забезпечення права на захист особам, затриманим за підозрою у вчиненні злочину, дотримання порядку складання протоколу про затримання особи, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, забезпечення права затриманих осіб на правову допомогу захисника за рахунок держави.
Також, в ході зустрічі присутніх було ознайомлено з діяльністю місцевих центрів з надання БВПД та категоріями громадян, які мають право на звернення до місцевих центрів. Особливу увагу було приділено забезпеченню права на БВПД в кримінальних провадженнях потерпілим і свідкам.

З метою інформування громадян щодо порядку користування правом на БВПД представники Регіонального центру залишили інформаційні буклети «Безоплатна правова допомога у кримінальному провадженні» та інші друковані матеріали.