назад

Проведено правопросвітницькі заходи на території с. Горіле Березівської об’єднаної територіальної громади

ShM 2017 06 29 Prawoproswitnistwo Gorile 229 червня з метою  проведення  комплексу заходів щодо інформування громад про розширення можливостей з надання безоплатної   правової допомоги начальник Глухівського бюро правової допомоги Богдан Балицький завітав до с. Горіле, Глухівського району.

Під час заходу для мешканців села було  висвітлено питання щодо діяльності Глухівського бюро правової допомоги та про порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу».  

В ході виїзного прийому за безоплатною правовою допомогою до фахівця бюро звернулось четверо мешканців населеного пункту з такими питаннями, як порядок вступу в спадщину за законом, порядок  отримання грошових коштів згідно діючого договору оренди землі мешканцями які перебувають за кордоном та порядку стягнення аліментів на дитину.

ShM 2017 06 29 Prawoproswitnistwo Gorile 1

Під час бесіди з в.о. старости Олександром Леонідовичем було обговорено питання щодо запровадження та відкриття на базі  сільської ради дистанційного пункту консультування за допомогою Skype – зв’язку  для покращення та швидкого доступу безоплатної правової допомогою жителів с. Горіле.

ShM 2017 06 29 Prawoproswitnistwo Gorile 3

Також, в ході проведення заходів на території населеного пункту для працівників Горілівської ради, начальник Глухівського бюро правової допомоги Богдан Балицький провів тренінг на тему: «Сприяння активної участі громади в використанні нових можливостей безоплатної вторинної правової допомоги». В ході тренінгу працівник бюро розповів про особливості правопросвітницької роботи, акцентував увагу на взаємодії бюро правової допомоги з органами місцевого самоврядування у вирішенні правових проблем мешканців громади.

«Постійне проведення право просвітницьких заходів в територіальній громаді –   є запорукою підвищення правової свідомості та правової культури мешканців села,  успішного розвитку безоплатної правової допомоги на відповідній території», – зазначив Богдан Балицький.

Наприкінці заходу усім присутнім надано інформаційні матеріали з контактними даними Глухівського бюро правової допомоги,  пам’ятки для осіб, які бажають виїхати з України за правилами безвізового режиму, інформаційні матеріали щодо порядку вступу в спадщину та спадкові черги за законом.

 

Звертатися за правовою допомогою жителям м. Глухів та Глухівського району можна за адресою: вул. Шевченка, 4, м. Глухів. Телефон: (05444) 7-07-20, відділ «Глухівське бюро правової допомоги».