назад

Проведено семінарське зайняття з працівниками органів прокуратури Рівненської області

main

31 травня 2018 року в прокуратурі Рівненської області відбувся семінар для працівників органів прокуратури Рівненської області на тему: «Порядок розгляду звернень і запитів та особистого прийому громадян в органах прокуратури з урахуванням новел у правовому регулюванні указаної діяльності».

На запрошення керівництва прокуратури області у вказаному заході прийняли участь директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області Василь Овдіюк та заступник директора Сергій Іллюк.

5

У своєму виступі Василь Овдіюк висвітлив основі напрямки діяльності системи безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області, порядок надання первинної та вторинної правової допомоги. Окремо присутніх поінформовано про діяльність відділів представництв місцевих центрів області, оскільки до створення системи безоплатної правової допомоги саме органи прокуратури забезпечували реалізації функції представництва інтересів громадян в судах.

2

Окрім того, Сергій Іллюк закцентував увагу присутніх на останніх змінах до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», порядку та підстав отримання безоплатної правової допомоги та типових помилках, які допускають прокурори при скеруванні звернень громадян за належністю до Регіонального та місцевих центрів області.

4

3

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).