назад
07.09.16

Проведено засідання круглого столу з секретарями сільських рад Канівського району

02 вересня 2016 року з метою широкого інформування населення щодо їх права на безоплатну правову допомогу працівники Канівського бюро правової допомоги Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели засідання круглого столу з секретарями сільських рад Канівського району.

Головною метою проведення даного заходу було надання методичних рекомендацій щодо надання БПД для представників органів місцевого самоврядування, а також подальше поширення інформації у громадах про можливість отримати безкоштовну правову допомогу на місцях через Канівське бюро правової допомоги, яке розпочало працювати з 1 вересня 2016 року .
Під час заходу працівники бюро проінформували присутніх про етапи розвитку системи БПД, її місію, бачення та цінності. Звернули увагу на функції та соціальну роль новоутворених бюро правової допомоги, надали методичні рекомендації щодо організації надання безоплатної первинної правової допомоги та забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги незахищеним категоріям населення. Обговорили конкретні шляхи співпраці органів місцевого самоврядування із працівниками бюро правової допомоги у кожному населеному пункті Канівського району.
Було доведено до відома наказ Міністерства юстиції України «Про запровадження пiлотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань» від 17 червня 2016 року №1717/5, а саме звернено увагу, що забезпечення прийняття та видача документів під час державної реєстрації громадських формувань відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи здійснюється Золотоніським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Також, обговорили перспективи організації та проведення спільних заходів для різних категорій громадян, зокрема малозабезпечених, інвалідів, учасників АТО, одиноких людей похилого віку, дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
В ході спілкування, кожен з присутніх посадових осіб отримали роздаткові матеріали для поширення серед жителів своєї територіальної громади та розміщення на стендах оголошень про відкриття бюро, контактні дані та брошури з інформацією про безоплатну вторинну правову допомогу.