назад

Проведено зустріч з засудженими ВК № 115

    20 червня 2017 року директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віктором Кіккасом, заступником директора Іриною Іванчук, працівниками Білоцерківського місцевого центру та Кагарлицького бюро правової допомоги проведено правоосвітній захід для засуджених осіб в Кагарлицькій виправній колонії № 115.

    У ході заходу осіб, які відбувають покарання у виді позбавлення волі, було поінформовано про зміни до Кримінально-виконавчого кодексу України, які вступили в дію у квітні поточного року, зокрема стосовно порядку застосування заходів стягнення за дисциплінарний проступок, права користуватися послугами адвоката під час підготовки до засідання дисциплінарної комісії, участі у засіданні комісії та суді, обов’язку адміністрації надати засудженій особі можливість звернутися за отриманням правової допомоги.
    Окрім зазначеного 14 засудженим особам були надані індивідуальні консультації, що стосувались питань умовно-дострокового звільнення; оскарження рішень дисциплінарної комісії; виконання додаткового покарання у виді позбавлення права керувати транспортним засобом; відрахувань на оплату комунально-побутових та інших послуг; виконання рішення суду про задоволення цивільного позову; накладення арешту на майно для забезпечення позову; розмірів відрахувань з пенсії за виконавчими документами тощо.
    В рамках окресленого заходу також було проведено робочу зустріч з начальником ВК № 115 Віталієм Тараном, під час якої обговорили окремі питання практичного застосування норм Кодексу законів про працю та Кримінально-виконавчого кодексу в частині оформлення трудових відносин з засудженими особами, сплати ЄСВ, видачі листків непрацездатності, порядку надання таким особам довгострокових та короткострокових побачень тощо.
    У житті будь-якого суспільства однією з найбільш вразливих сфер є сфера застосування кримінальних покарань. І це цілком зрозуміло, адже кримінальне покарання – це захід державного примусу, що полягає в обмеженні прав і свобод засудженого. А тому працівниками Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Київщини постійно приділяється увага доступу цієї категорії осіб до БПД та БВПД.