назад
13.04.17

Проведено зустріч зі студентами-правниками

    12 квітня 2017 року зі студентами Навчально-наукового інституту права Університету Державної фіскальної служби України проведено бесіди-лекції з правової тематики директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віктором Кіккасом та заступником директора Центру Іриною Іванчук.
    Зі студентами говорили про зміст ключових реформ у юридичній сфері, юридичну професію та високі вимоги до особистих якостей її представників – суддів, прокурорів, адвокатів, слідчих; про професійну майстерність та справедливість, як основну рису при ставленні до людей, які, зокрема, через збіг складних життєвих обставин опинилися серед правопорушників. 

 

    Також під час заходів студентів ознайомили з функціонуванням системи безоплатної вторинної правової допомоги в Україні, окремими статистичними даними та успішними історіями захисту у кримінальному провадженні та представлення інтересів у цивільних справах адвокатами системи БВПД у Київській області. 

Також зупинились на питаннях безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному провадженні, питаннях процесуальних прав і обов’язків учасників сторін. Зокрема, у студентів викликали інтерес питання прав підозрюваного і гарантій їх реалізації. 

    Окрім спілкування зі студентами, представниками Регіонального центру проведено робочу зустріч з директором Навчально-наукового інституту права Університету ДФС України, доктором юридичних наук, професором Василем Тупчієм, заступником директора з навчальної та методичної роботи Оленою Калгановою та заступником директора з виховної та профорієнтаційної роботи Катериною Глущенко.

    Під час зустрічі обговорили питання можливої співпраці представників Юридичної клініки вузу та фахівців місцевих центрів та бюро правової допомоги, долучення науковців закладу до проведення заходів з підвищення кваліфікації адвокатів системи БВПД у Київській області, проходження виробничої практики студентами на базі центрів БВПД у Київській області, змісту положень проекту Меморандуму тощо.