назад
28.02.17

Прийнято програму безоплатної правової допомоги Глобинського району

b7008049

Зараз Україна перебуває на шляху розбудови правової держави, і надзвичайно важливим є формування у населення нового правового мислення, високого рівня правової культури, знань про життєво необхідні закони і вміння використовувати ці закони в повсякденному житті.

            З метою підвищення рівня правової освіти населення, створення належних умов для набуття громадянами правових  знань, а також забезпечення їх конституційного права знати свої права і обов’язки  затверджуються програми правової освіти населення.  Відповідна робота спрямована на інформування населення про права, механізми їх реалізації, доступ до безоплатної правової допомоги проводиться і на теренах Полтавської області.  

24 лютого 2017 року начальник Глобинського бюро правової допомоги Максим Журенко був присутній на пленарному засіданні 13 сесії Глобинської районної ради. Пленарне засідання було присвячене заслуховуванню доповідей, прийняттю нових та внесенню змін до діючих Програм.

Депутатами районної ради було прийнято цілий ряд Програм, зокрема, прийнято Програму безоплатної правової допомоги Глобинського району на 2017-2019 роки із загальним обсягом фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми у сумі 30 000 гривень.

Метою Програми є організація і проведення семінарів, тренінгів, круглих столів, зустрічей з громадськими організаціями з питань долучення їх до співпраці у системі безоплатної правової допомоги; організація навчання з надання безоплатної допомоги для представників органів виконавчої влади; забезпечення вільного доступу жителів району до джерел правової інформації; створення належних умов для забезпечення доступу мешканців району до безоплатної правової допомоги, підвищення їх правової освіти та культури.

Нагадуємо, що Глобинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Глобине, вул. Центральна, 212; тел.: (05365) 2-50-25. Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00  без перерви.  Субота, неділя — вихідний.