назад
15.11.16

Прийнято Програму правової допомоги та правової освіти населення міста Миргорода

11112016zastavka

11 листопада 2016 року  керівник Миргородського бюро правової допомоги Людмила Горобець взяла участь у сімнадцятій сесії Миргородської міської ради VII скликання.

На засіданні міської ради були присутні депутати, міський голова, секретар Миргородської міської ради, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Миргородської міської ради, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

  Людмила Горобець виступила з обґрунтованим зверненням для прийняття та розгляду змін до програми правової освіти населення Миргородського району.11112016obgryntyvannja
      Вислухавши аргументи керівника Миргородського бюро, депутати одноголосно
проголосували за прийняття Програми правової допомоги та правової освіти населення міста Миргорода на 2016 – 2020 рр.11112016depytaty

Програма формалізує й нормативно закріплює діяльність, яка вже ведеться Миргородським бюро правової допомоги  у співпраці з органами місцевої влади на рівні району та місцевих громад в галузі правової просвіти та надання безоплатної первинної правової допомоги мешканцям району.  Прийняття Програми дає юридичну можливість створити доступну та ефективну систему надання безоплатної правової допомоги для кожного жителя Миргорода та району.

 На реалізацію даної програми запланували виділяти 59 тисяч гривень з бюджету щорічно. Як зазначила керівник бюро, кошти планують витрачати  на висвітлення в ЗМІ актуальних правових питань, організацію правопросвітніх заходів серед шкільної молоді (круглі столи, семінари, конференції та ін.), виготовлення інформаційного матеріалу, забезпечення роботи громадської приймальні, виїзди мобільних консультаційних груп для надання безоплатної правової допомоги малозахищеним верствам населення.

      Крім цього, в ході обговорення проекту Програми Людмила Горобець проінформувала присутніх про систему надання безоплатної правової допомоги. Вона наголосила, що згідно зі статтею 59 Конституції України, кожен має право на правову допомогу. У випадках передбачених законом ця допомога є безоплатною. Тому робота у напрямку проведення таких заходів є дуже важливою, та не менш важливим є здобуття правових знань населенням.