назад

Прийнято Програму правової освіти населення Запорізької області на 2018-2022 роки

h 5d1a1c6a84ee1d7fe62a01 березня 2018 року Запорізькою обласною радою прийнято Програму правової освіти населення Запорізької області на 2018-2022 роки. Метою прийняття Програми є підвищення рівня правової свідомості мешканців нашої області, оскільки саме правова культура населення є со­ціальною гарантією дії принципу верховенства права в демократичній державі.

       В рамках дії Програми передбачені заходи, пов’язані з інформуванням населення про правову політику держави та роз’яснення громадянам положень законодавчих актів. Фінансове забезпечення Програми здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету на відповідний бюджетний період.

       Одним з виконавців звзначеної Програми є Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правово допомоги у Донецькій та Запорізькій областях. Напрямки діяльності та заходи, які виконуватимуться установами системи безоплатної правової допомоги включають в себе проведення консультацій жителів сільської місцевовості з метою запобігання порушенню їх прав, гарантованих Конституцією України та законами у різних сферах життя під час роботи мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги; проведення дистанційного консультування населення в містах та районах області з питань надання безоплатної правової допомоги. Також, серед заходів, що передбачені Програмою, є забезпечення всебічних прав учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб шляхом розробки інформаційних матеріалів, інформування у засобах масової інформації та надання консультацій; розробка та розповсюдження серед населення, підприємств, установ, організацій, навчальних закладів інформаційної друкованої продукції на правову тематику відповідно до цільової аудиторії; створення та транслювання соціальних аудіо- та відеоматеріалів ена правову тематику.

       Організація та здійснення заходів щодо правової освіти населення впроваджуватимуться за активної участі органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян, навчальних та культурних закладів тощо. Виконання завдань, передбачених Програмою правової освіти, сприятиме ефективній реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», оскільки інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб є головною метою цього проекту.

       Детальніше з Програмою правової освіти населення Запорізької області на 2018-2022 роки Ви можете ознайомитися на офіційному веб-сайті Запорізької  обласної ради за посиланням: http://zor.gov.ua/content/dvadcyata-sesiya-somogo-sklykannya.