назад
17.05.17

Прийом громадян на базі мобільного консультаційного пункту у Недригайлівському суді

KoM 2017 05 17 Nedrygajlov pryjom17 травня заступник начальника Недригайлівського бюро правової допомоги Ірина Валюх здійснила виїзний прийом на на базі  мобільного консультаційного пункту, який розміщено  в приміщенні Недригайлівського районного суду.

Метою створення мобільного консультаційного пункту в приміщенні суду було  розширення доступу до безоплатної правової допомоги для соціально-вразливих категорій громадян, таких як безробітні, люди з особливими потребами, ветерани війни, внутрішньо переміщені особи, учасники АТО та інші особи, які зверталися  до працівників суду за роз’ясненнями різних правових питань. Надання первинної правової допомоги не входить в компетенцію суддів, оскільки їх основне завдання – здійснення правосуддя в установленому законодавством порядку.

KoM 2017 05 17 Nedrygajlov pryjom1

Ірина Валюх надала первинну правову допомогу для різних категорій громадян, які потребували роз’яснень з різних правових  питань, в тому числі і повноважень суду. В більшості, питання стосувалися ходу судового засідання та поведінки сторін під час розгляду справи. Вона також наголошувала кожному про необхідність дотримання процесуальних норм сторонами процесу та пояснювала загальноприйняті правила для учасників судового засідання. Всім присутнім були роздані інформаційні матеріали з контактами бюро правової допомоги та надано інформацію про роботуконтакт-центру системи безоплатної правової допомоги, що працює в тестовому режимі в Сумах.

Довідково.

Для отриманням правової допомоги звертатися до Недригайлівського  бюро правової допомоги, яке  обслуговує смт Недригайлів та Недригайлівський район.

Адреса: вул. Сумська, 13, смт Недригайлів, Сумська область

Телефон:.5-25-28, 5-25-29

Email: nedryhailivske@legalaid.sm.ua 

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0 800 213 103