назад
17.11.16

«Прийшов на облік до центру зайнятості – отримав консультацію»

OkM 2016 11 17 cz 1До служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні можуть звертатися усі незайняті громадяни, які бажають працювати, а також зайняті особи, у тому числі інваліди та пенсіонери. Юристи Лебединського та Тростянецького бюро правової допомоги провели інформаційно-роз’яснювальну роботу аби семінари були більш змістовними та надали консультації на місцях адже у цих установах збираються різні категорії громадян.

16 листопада 2016 року головний спеціаліст Тростянецького бюро Вячеслав ТЮТЮННИК виступив у приміщенні Тростянецького районного центру зайнятості. Його аудиторією стали працівники центру зайнятості, а також люди, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, як безробітні.

Від громадян поступили запитання щодо процедури надання правової допомоги, на що їм були надані детальні роз’яснення. Одного з присутніх цікавило питання чи є можливість зареєструватися в центрі зайнятості та отримати кошти для створення свого бізнесу?

OkM 2016 11 17 cz 2На це Вячеслав ТЮТЮННИК відповів наступне: «Щодо надання ЦЗ одноразової допомоги для організації безробітними підприємницької діяльності, то крім Вашого бажання, яке Ви можете висловити в заяві до ЦЗ, є ряд обов’язкових процедур, як-от: бізнес-план, захист його на відповідній  комісії. Окрім цього, буде здійснюватися контроль вашої діяльності, щоб прослідкувати чи  дійсно Ви нею замаєтеся».

Цього ж дня начальник відділу Лебединського  бюро правової допомоги Сергій ІВАНОВ зустрівся з керівництвом Лебединського центру зайнятості. Результатом стало узгодження графіку прийому громадян для надання консультацій з правових питань кожної середи з 9.00-ї до 12.00-ї години.

OkM 2016 11 17 cz 3Головним спеціалістом Євгенієм ЛОГВІНЕНКОМ проведено інформування безробітних про Лебединське бюро правової допомоги та прочитано лекцію на тему: «Укладення трудового договору».

 

Якщо ви не знаєте як захистити свої права, звертайтеся до бюро правової допомоги. що знаходяться за адресами: м. Лебедин, площа Соборна, 29 тел. (054345) 2-14-12 та м. Тростянець. вул. Леоніда Татаренка, 4. Тел. (05458) 6-60-52.