назад

Публічні звіти про роботу системи безоплатної правової допомоги

16472824 1427819127525529 3540627490526426776 nВідкритий та конструктивний діалог з громадськістю, а також плідна співпраця із засобами масової інформації є необхідними складовими для якісного поширення інформації про роботу, що проводиться центрами з надання БВПД та бюро правової допомоги. Зокрема, у Слобожанському бюро правової допомоги ведеться активна діяльність у цьому напрямку.

Так, 31 січня 2017 року на опeративній нараді у Дніпровській райдeржадміністраціі керівник Слобожанського бюро правової допомоги Владислав Колесников публічно прозвітував про роботу за останній квартал 2016 року. На заході були присутні голова райдeржадміністраціі, заступник голови районної ради, кeрівники та спeціалісти структурних підрозділів, кeрівники установ та організацій району, районна прeса. 

Фахівець бюро дeтально розповів про діяльність бюро правової допомоги від початку його створeння, звeрнув увагу присутніх на основні аспeкти правопросвітницької діяльності та на важливість підвищeння правової свідомості громадян, висвітлив основні заходи, що проводились працівниками бюро у четвертому кварталі 2016 року. А також повідомив про зміни до Закону України “Про бeзоплатну правову допомогу”, завдяки яким розширeно катeгорії громадян, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

9 лютого 2017 року в приміщенні Центральної районної бібліотеки для бібліотечних працівників Дніпровського району пройшла година права на тему “Новітні реформи від Міністерства юстиції України, звіт про роботу Слобожанського бюро правової допомоги”.  Владислав Колесников розповів присутнім про досягнення системи безоплатної правової допомоги за 2016 рік, розкрив основні засади її діяльності, акцентувавши увагу на важливості захисту соціально незахищених верств населення, повідомив про законодавчі зміни щодо розширення категорій громадян, які мають право на безоплатну правову допомогу.

Цікавляться представники Слобожанського бюро й роботою органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а отже не залишають поза увагою і звіти про їх роботу. 22 лютого 2017 року голова Дніпровської районної державної адміністрації Артем Фісунов виступив з публічним звітом про роботу за 2016 рік. У звіті він висвітлив основні досягнення району, кількість громадян, що письмово зверталися з тими чи іншими питаннями, головні події у районі. Серед інших важливих заходів, що пройшли за рік, голова райдержадміністрації окремо відзначив урочисте відкриття Слобожанського бюро правової допомоги, яке відбулось 1 вересня 2016 року. А також розповів про створення громадської ради при райдержадміністрації, яка активно розвиває громадсько-державне партнерство у районі. Саме після її створення між Першим дніпропетровським місцевим центром з надання БВПД та громадською радою було підписано меморандум про співпрацю, а до її роботи залучений представник Слобожанського бюро в якості постійно діючого експерта з правових питань.

У процесі якісної співпраці з багатьма державними та комунальними установами, а також під час спілкування із громадськістю, провайдери правової допомоги мають на меті поширення ідеї гідного ставлення до кожного, з орієнтацією на права і свободи людини.

Нагадуємо, що Слобожанське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: Дніпровський район, смт. Слобожанське, ул. В.Сухомлинського, 42.

Перший дніпропетровський місцевий центр з надання БВПД працює за адресою: м.Дніпро, вул. Старокозацька, 52.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0 800 213 103(цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).

{gallery}news/2017/02/21{/gallery}