назад

Публічний звіт про діяльність системи безоплатної правової допомоги Волинської області за 2013–2018 роки

DSCF316712 липня 2018 року в місті Луцьку очільники центрів з надання безоплатної вторинної допомоги Волинської області прозвітували про результати роботи установ за весь період функціонування.

Учать у заході, який відбувся в приміщенні Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, взяли представники влади, громадськості, партнерських організацій, адвокати та журналісти.

DSCF3167

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Наталія Смолярчук окреслила основні напрямки роботи центрів з надання БВПД, поінформувала присутніх про успіхи та здобутки системи за період свого функціонування.

DSCF3177

Директор Ковельського місцевого центру Василь Ковальчук акцентував увагу слухачів на суспільно важливій місії системи безоплатної правової допомоги – захисті прав та інтересів соціально вразливих верств населення.

DSCF3188

Директор Луцького місцевого центру Ольга Кудрицька та в.о. директора Володимир-Волинського місцевого центру Лариса Базіла поінформували аудиторію про результати діяльності підпорядкованих центрів та окреслили перспективи розвитку системи БПД.

DSCF3190

Очільник обласної наукової бібліотеки Людмила Стасюк наголосила на взаємодії системи БПД з бібліотечною системою. Директор відмітила ефективність напрямку дистанційного консультування громадян та доцільність подальшого функціонування пунктів доступу до безоплатної правової допомоги у приміщеннях районних і селищних бібліотек.

Своє позитивне ставлення до функціонування системи висловили і адвокати, які співпрацюють із центрами з надання БВПД.

DSCF3193

Про зацікавленість присутніх роботою системи безоплатної правової допомоги свідчила низка запитань, на які очільниками центрів з надання БВПД були надані вичерпні відповіді.

По закінченню заходу всі присутні висловили спільну позицію, що напрямок надання безоплатної правової допомоги в Україні потрібно підтримувати та розвивати для успішної реалізації конституційного права громадян на якісну безоплатну правничу допомогу.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail:office.volyn@legalaid.lt.ua

Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки знаходиться за адресою: Луцьк, вул. Шопена, 11, тел. (0332) 72-48-46, e-mail: ounb.volyn@gmail.com