назад
25.09.15

Публічний звіт про виконання Мін’юстом Меморандуму про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та Міністерством юстиції України у сфері надання БПД

МЮКоординаційний центр з надання правової допомоги як робочий орган, який, відповідно до пункту 1.2. Меморандуму про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної правової допомоги від 19 листопада 2013 року, забезпечує виконання цього Меморандуму, оприлюднює Публічний звіт про його виконання.

З моменту прийняття Закону України «Про безоплатну правову допомогу» Міністерством юстиції проводиться системна та ґрунтовна робота з його впровадження. Підписання Меморандуму між Національною асоціацією адвокатів України та Міністерством юстиції України майже через рік після початку функціонування в Україні системи надання БПД було покликане об’єднати зусилля держави та органів адвокатського самоврядування у спільному прагненні підтримки подальшого розвитку системи безоплатної правової допомоги як невід’ємного інституту забезпечення справедливого правосуддя у сучасній правовій державі.

 Переглянути публічний звіт про виконання Мін’юстом Меморандуму про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та Міністерством юстиції України у сфері надання БПД

Нагадаємо, Меморандум, затверджений рішенням Ради адвокатів України від 27 вересня 2013 року № 230 «Про укладення Меморандуму про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної правової допомоги» та наказом Міністерства юстиції України від 15 листопада 2013 року № 2424/5 «Про укладення Меморандуму про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної правової допомоги», підписаний сторонами 19 листопада 2013 року, і має для відповідних суб’єктів силу рішення Ради адвокатів України або наказу Міністерства юстиції України.

Крім того, публічний звіт листом Координаційного центру № 25-1859 від 24.09.2015 надісланий Раді адвокатів України для розміщення на веб-сайті Національної асоціації адвокатів України відповідно до пункту 2.2.1. згаданого Меморандуму.

У зазначеному листі Координаційний центр також звертається з проханням надати для розміщення на веб-сайтах Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги публічний звіт про виконання Меморандуму стороною Національної асоціації адвокатів України.

Переглянути лист Координаційного центру від 24.09.15 №25-1859

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter