назад

Пункт консультування відкрито на базі Рокитнівського районного Товариства Червоного Хреста

golovna

Функціонування мобільних пунктів консультування значно покращить доступ громадян до безоплатної правової допомоги, підвищуватиме правову культуру населення та головне – сприятиме правовій захищеності жителів віддалених районів. Саме тому працівники Сарненського місцевого центру і надалі проводять роботу у цьому напрямку.

Нещодавно пункт консультування відкрили у Рокитнівському районному Товаристві Червоного Хреста України. Про його створення домовилися із медсестрою установи Галиною Мотьор. Перед цим начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Юлія Олешкевич та головний спеціаліст Юлія Болкуневич роз’яснили про систему надання безоплатної правової допомоги, категорії осіб, які мають право на адвоката за рахунок держави, порядок звернення до місцевого центру. На дошці оголошень Товариства розмістили інформаційне повідомлення про БВПД, а для розповсюдження серед населення залишили буклети про Сарненський місцевий центр.

1

Будь-яка людина, яка потрапила у скрутну ситуацію – самотність, хвороба, бідність, безробіття, втрата родинних зв’язків, чи збройний конфлікт – може звернутися до працівників Червоного Хреста з метою вирішення проблеми, що постала на її життєвому шляху. Відтак поряд з соціальною та гуманітарною допомогою вони зможуть отримати і консультації та роз’яснення з правових питань.

2

Мобільний пункт консультування на базі організації діятиме кожного другого вівторка місяця, з 11.00 до 13.00 год. за адресою: смт Рокитне, вул. Міцкевича, 15. Консультації та роз’яснення з правових питань тут зможуть отримати внутрішньопереміщені особи, особи, на яких поширюється дія Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту», ветерани війни та інші категорії соціально незахищених громадян.

Нагадаємо, що отримати консультаційну допомогу з питань захисту своїх прав можна за номером гарячої телефонної лінії 0 800 213 103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).