назад

Пункти он-лайн консультування (Skype) громадян з правових питань

BPDПротягом січня – лютого 2016 року, Івано-Франківським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги розпочалась системна робота з організації та впровадження в дію пунктів он-лайн консультування (Skype) громадян з правових питань

Проведення он-лайн консультацій здійснено за підтримки районних бібліотек Івано-Франківської області. Відтак, кожен громадянин звернувшись до пункту надання безоплатної он-лайнконсультації матиме змогу отримати вичерпну відповідь стосовно будь якого правового питання, а також дізнатись про право на отримання безкоштовного адвоката.

 

Наразі, Івано-Франківським місцевим центром вже встановлено консультативні пункти, затверджено графіки прийомів та проведено консультації громадян в режимі он-лайн на базі Галицької та Богородчанської районних бібліотек. За перші два дні прийому послугами безкоштовних юристів скористались близько двох десятків осіб.

 

Найбільш актуальними питаннями, піднятими громадянами у ході консультацій були: земельні (отримання земельної ділянки учасниками АТО, оформлення права власності на земельні ділянки) стягнення аліментів, питання пенсійного забезпечення та індексації заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Система он-лайн консультування громадян наразі активно розвивається. Окрім районних центрів у подальшому до такої співпраці планується залучити також і бібліотеки сільських і селищних рад області.

Основним завданням Центру є створення різних можливостей для доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги, яка включає в себе в тому числі захист інтересів громадян в судах.