назад
25.10.18

Питання організації роботи дистанційних пунктів обговорювали в Державній установі «Кропивницька виправна колонія №6»

01На базі Державної установи «Кропивницька виправна колонія №6», вчора 24 жовтня, відбулася робоча зустріч представників системи БПД Кіровоградщини з керівництвом філії ДУ «Центр пробації» в області та Державної установи «Установа виконання покарань №6».
У рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між Координаційним центром з надання правової допомоги, Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України та Державною установою «Центр пробації», заступниця директора Регіонального центру з надання вторинної правової допомоги у Кіровоградській області Олена Шишкарьова, директор Кропивницького місцевого центру з надання БВПД Станіслав Березніченко, начальниця відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД центру Олена Морозова провели спільну нараду з керівником філії державної установи «Центр пробації» в області Владиславом Музикою та заступником начальника Державної установи «Кропивницька виправна колонія №6» Ярославом Стельмахом.
«Співпраця між системою безоплатної правової допомоги та установами виконання покарань триває уже кілька років, адже засуджені особи також потребують захисту своїх прав. Безоплатна вторинна правова допомога надавалась, коли вони перебували у статусі підозрюваних/обвинувачених у кримінальних провадженнях та їм були призначені адвокати за рахунок держави», – зазначила Олена Шишкарьова.
«Засуджені до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі мають труднощі у реалізації своїх прав та свобод, вони можуть потрапити у складні життєві ситуації та не знати, як вирішити їх у правовий спосіб, тому ми продовжимо правопросвітницькі заходи для цих людей», – наголосив Станіслав Березніченко.
На нараді обговорили питання організації роботи дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги та погодили графік його роботи.
Олена Морозова наголосила про необхідність розроблення та розповсюдження інформаційних матеріалів про права та соціальні гарантії осіб, які відбувають покарання чи тримаються під вартою.
Керівники окреслили основні напрямки співробітництва, зокрема, участь у навчальних семінарах, правопросвітницьких лекціях, круглих столах, зустрічах з правозахисниками, громадськими організаціями.
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
До Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутись за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 64/53, тел. (095)87-662-33, (0522) 32-08-24.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.