назад

Питання правової освіти обговорювали на круглому столі

1У Західному регіональному навчально-методичному кабінеті Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України в Івано-Франківську 4 жовтня відбувся тематичний круглий стіл, участь в якому взяв керівний склад Регіонального центру з надання БВПД в області.

Правова освіта є першочерговою потребою для населення, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування – такий меседж прозвучав на круглому столі «Роль та місце юридичної освіти у формуванні державної правової політики та державного управління» в рамках реалізації правопросвітнцького проекту «Я МАЮ ПРАВО».

2

Модератором цього заходу була директор Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України, заслужений юрист України, доктор юридичних наук, доцент Катерина Чижмар. «Становлення в Україні демократичної правової держави потребує суттєвого підвищення правосвідомості громадян, формування поваги до закону. Відрадно, що на Прикарпатті активно впроваджується правопросвітницький проект  Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО» Головним територіальним управлінням юстиції в області спільно з безоплатною правовою допомогою», ˗ зазначила вона.

3

Керівник апарату Івано-Франківської обласної державної адміністрації Роман Маланій привітав усіх присутніх з наступаючим Днем юриста та зауважив: «Україна сьогодні йде правильним шляхом розвитку. Правова освіта є першочерговою потребою для населення, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Ті реформи, які впроваджуються на території нашої держави, черговий раз засвідчують, що реалізовувати їх повинні, перш за все, юридично грамотні люди, тому важливість правової освіти тут очевидна. Безпосередня допомога Інституту права та післядипломної освіти  Міністерства юстиції України дасть у цьому ключі позитивний результат. Я глибоко переконаний, що ваша робота потрібна, доречна на сьогоднішній день та буде завжди актуальна».

4

Важливо зазначити, що заході були розглянуті та обговорені питання реформування юридичної освіти у контексті стану та перспектив розвитку, особливості підготовки працівників у тимчасово переміщеному закладі освіти в сучасних умова. Також говорилось про підвищення кваліфікації у формуванні професійних компетентностей правознавців, держреєстраторів, виконавців, нотаріусів, адвокатів, працівників системи БПД, юридичну освіту у сфері державної політики виконання кримінальних покарань і апробації.

5

У роботі круглого столу участь брали директор Регіонального центру з надавання БВПД в Івано-Франківській області Михайло Євчук та його заступник Володимир Ковальчук, керівники юридичного департаменту облдержадміністрації, Головного територіального управління юстиції в області, департаментів освіти, науки та молодіжної політики ОДА, обласного центру зайнятості, представники нотаріату, наковці юридичних вузів та відомі громадські діячі.

6


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)