назад

Питання соціального супроводу клієнтів пробації стає актуальним на Івано-Франківщині

1З метою проведення соціально-виховної роботи із засудженими та здійснення заходів з підготовки осіб, які відбувають покарання у виді позбавлення/обмеження волі на певний строк, до звільнення  18 липня заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук взяв участь у робочій зустрічі разом з представниками філії державної установи «Центр пробації» в області та Івано-Франківського обласного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді.

Начальник філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області Оксана Устимчук ознайомила присутніх із основними напрямками реформування служби пробації в Україні та завданнями, що покладаються на уповноважені органи з питань пробації. Заступник начальника філії Марія Бойда окреслила взаємодію органів пробації та ЦСССДМ із надання соціального супроводу клієнтам пробації та обміну інформацією щодо соціального оточення стосовно неповнолітніх обвинувачених при підготовці досудової доповіді.

Обговорювались можливості залучення до соціально-виховної роботи громадських організацій та волонтерів. «Районними центрами здійснюється робота із підготовки наставників та залучення волонтерів до здійснення соціального супроводу дітей, моніторинг громадських та благодійних організацій, що працюють на території області», ̶ повідомив директор обласного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Ростислав Микитюк.

2

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук зауважив, що надання клієнтам пробації якісної інформаційної та правової підтримки сприятиме їх кращій адаптації в суспільстві.Він розказав присутнім про систему безоплатної правової допомоги та про види правових послуг, які надають регіональний і місцеві центри з надання БВПД, бюро правової допомоги в області.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України