назад
16.12.16

Питання соціального захисту учасників ліквідації аварії на ЧАЕС обговорили у Летичеві

IMG 2255     З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначають 14 грудня, у Летичеві провели круглий стіл, під час якого не лише подякували ліквідаторам за мужність і героїзм, але й обговорили, як ефективніше вирішувати проблеми цієї категорії осіб.

     У обговоренні взяли участь ліквідатори аварії на ЧАЕС, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, інших установ та організацій. Систему безоплатної правової допомоги представляла керівник Летичівського бюро правової допомоги Неля Поплавська.

     Серед болючих питань, які найбільше непокоять учасників ліквідації чорнобильської аварії, пенсійне забезпечення, отримання допомоги на лікування, поліпшення якості медичних послуг, встановлення у Летичеві пам’ятника «чорнобильцям».

     Неля Поплавська розповіла присутнім про можливість скористатися послугами бюро правової допомоги.

IMG 2266

     “У бюро вас проконсультують, розкажуть, як діяти і куди звертатися у конкретному випадку. За потреби, у визначених законодавством випадках, вам буде забезпечено безкоштовну вторинну правову допомогу, тобто представництво ваших інтересів у суді. Крім того, бюро є точкою доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції, де можна, наприклад, отримати витяг з державних реєстрів”, — звернулася до присутніх керівник бюро.

     На завершення свого виступу Неля Поплавська нагадала ліквідаторам аварії, що 1 січня 2017 року спливає термін перереєстрації статутів неприбуткових організацій.

 *   *   *

     Летичівське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт Летичів, вул. Юрія Савіцького, 14/1, тел. (03857) 2-01-71, 2-01-72.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.