назад

Питання захисту прав дітей в полі зору БПД на Городенківщині

1Напередодні Дня захисту дітей директор Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Михайло Євчук зустрівся з фахівцями «Городенківське бюро правової допомоги» щодо ознайомлення з роботою про підвищення правової обізнаності учнівської молоді.

Захист дитинства у цілому світі

Це ̶ місія честі, любові, добра.

Заради майбутнього треба нам жити.

Прекрасне і вічне нехай не вмира.

У перший день літа традиційно відзначається Міжнародний день захисту дітей, одне із найдавніших міжнародних свят. Директор Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги в Івано-Франківській області Михайло Євчук разом начальником служби у справах дітей Городенківської районної державної адміністрації Андрієм Цюмпалою у своїй бесіді з фахівцями «Городенківське бюро правової допомоги» наголосив на підвищення правової обізнаності дітей та молоді про їх права, а також ознайомив з пам’яткою «Якщо тебе образили на вулиці чи в школі». Він розповів, що 1 червня 1925 року в Женеві відбулася перша міжнародна конференція, у ході якої обговорювалися проблеми дітей. Цілком імовірно, що це й підштовхнуло в подальшому відзначати День захисту дітей саме 1 червня.

2

День захисту дітей в Україні є національним святом, який покликаний привернути увагу громадськості до проблем дітей. Тому 1 червня начальник і головний спеціаліст відділу «Городенківське бюро правової допомоги» Коломийського міського центру з надання БВПД Ірина Перва та Лілія Мороз спільно фахівцями служби у справах дітей Городенківської районної державної адміністрації взяли участь у святкуванні Дня захисту дітей.

3

До дітей, учасників святкової програми, донесли основні положення Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою держава вживає усіх заходів щодо забезпечення захисту прав дитини, зокрема на життя, свободу думки та віросповідання, навчання і відпочинок. Начальник відділу Ірина Перва наголосила, що Міжнародний день захисту дітей є не тільки святом для самих дітлахів, а ще й нагадує суспільству про необхідність їх захисту.

4

Програма свята підготовлена з метою формування у дітей почуття людяності, добра і милосердя до свох ровесників, які опинились у нелегких життєвих ситуаціях: в інтернатах, на лікуванні, або виховуються у проблемних, малозабезпечених та багатодітних сім’ях. Цікаві історії захисту дітей, захоплюючі розповіді про дитячі пригоди і практичні поради правового характеру змогли почути усі бажаючі від фахівців системи БПД. Усім бажаючим було роздано інформаційні матеріали про систему безоплатної правової допомоги та правопросвітницький проект «Я маю право».

5


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України