назад

Питання запровадження стандартів надання правових послуг в системі безоплатної правової допомоги обговорювалось в Івано-Франківську

1Нещодавно в рамках робочої поїздки до Івано-Франківської області з питань посилення взаємодії центрів з надання БВПД з адвокатами, які залучаються до надання БВПД та органами адвокатського самоврядування області, відбулися зустрічі директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексія Бонюка.

2

3

На зустрічі з директорами місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги на Івано-Франківщині Олексій Бонюк обговорював проект регламенту діяльності центрів з надання БВПД, де мають визначатись вимоги та стандарти роботи кожного центру, щоб клієнти системи БПД були впевнені у якісних правових послугах і належному ставленні.

4

5

6

Керівництво Координаційного центру з надання правової допомоги відвідало Раду адвокатів в області, вищий представницький орган адвокатського самоврядування на Прикарпатті. Обговорювались питання  якості надання правової допомоги адвокатами, нещодавно прийняті ключові зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Від імені Ради адвокатів Прикарпаття її голова Світлана Петрова подякувала за візит директору центру, наголосивши на добрій співпраці між адвокатами області та системою безоплатної правової допомоги, яку на зустрічі представляв директор Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Михайло Євчук.

7

У рамках візиту директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк взяв участь у записі авторської програми адвоката системи БПД, журналіста Уляни Василик на ТРК «Канал-402».

8

Запис можна переглянути тут

На завершення візиту в Івано-Франківському місцевому центрі з надання БВПД відбулась зустріч з адвокатами, які надають БВПД на теми «Запровадження стандартів надання правових послуг в системі безоплатної правової допомоги» та «Запровадження незалежного зовнішнього оцінювання якості БВПД (peer review).

9

Олексій Бонюк наголосив на співпрацю з адвокатами та більш широкої взаємодії з правничою спільнотою, забезпечення відкритості та прозорості системи. Своїми думками щодо порушених адвокатами питань висловили свої думки перший заступник директора та заступник директора Координаційного центру з надання БПД Оксана Василяка і Олександр Баранов.

10

11


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)