назад

Рада узаконила приватні будинки, збудовані без дозволу до 2015 року

{module amnistiya_domov}

Під дію закону підпадають будинки площею до 300 квадратних метрів, збудовані без дозвільного документа.

Верховна Рада внесла зміни до закону “Про регулювання містобудівної діяльності” про продовження терміну прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт. Законопроект №3696 підтримали 266 народних депутатів.

Під дію закону підпадають ззбудовані у період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 квадратних метрів, а також господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 квадратних метрів; збудовані до 12 березня 2011 року будівлі і споруди сільськогосподарського призначення.

Згідно із законом, орган державного архітектурно-будівельного контролю за результатами технічного обстеження приймає ці споруди в експлуатацію. Він зобов’язаний це зробити безкоштовно протягом 10 робочих днів з дня подання заяви власниками (користувачами) земельних ділянок, на яких розміщені об’єкти будівництва, збудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозвільного документа.

Читайте також: Новий президент Зімбабве оголосив амністію для повернення вкрадених грошей

Як повідомлялося, у 2015 році діяла будівельна амністія, коли українці могли безкоштовно ввести в експлуатацію та оформити право власності на нерухомість, яка була побудована в період з 1992 по 2011 рік. Проте тоді не всі громадяни встигли це зробити.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ: DT.UA