назад

РАХУНКОВА ПАЛАТА УКРАЇНИ ПОДІЛЯЄ ВИСОКУ ОЦІНКУ УРЯДУ, ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ТА МІЖНАРОДНИХ ПАРТНЕРІВ, ЩО СТОСУЄТЬСЯ ДОСЯГНЕНЬ У ПОБУДОВІ СИСТЕМИ БПД В УКРАЇНІ

Сьогодні відбулось засідання Рахункової палати України, на якому було затверджено звіт за результатами аудиту ефективності використання бюджетних коштів на формування та функціонування системи безоплатної правової допомоги у Міністерстві юстиції України, Координаційному центрі з надання правової допомоги, а також Вінницькому, м. Київ, Львівському, Одеському, Харківському регіональних центрах з надання БВПД. Аудитом було охоплено період 2015 – І півріччя 2016 років та видатки на загальну суму 340 072 600 гривень.

Головний висновок Рахункової палати: “1. Міністерством юстиції України на виконання міжнародних зобов’язань та Конституції України створено сучасну систему надання безоплатної правової допомоги та фінансового управління нею, удосконалено власну нормативну базу і розширено території надання та спектр послуг населенню, запроваджено інформування зацікавлених верств населення”.

Аудитом не виявлено випадків незаконного використання бюджетних коштів, яке завдало збитків державі.

Разом з тим виявлено окремі порушення і недоліки у фінансовому управлінні, які потребують системного аналізу для удосконалення механізмів внутрішнього контролю, зменшення ризиків нераціонального та неефективного використання бюджетних коштів.

Звіт за результатами аудиту буде оприлюднено.

Ми вдячні члену Рахункової палати Україні Василеві Невідомому та начальнику відділу Світлані Кірпічовій за професійну допомогу в удосконаленні системи фінансового управління БПД.