назад

Разом з «мобільним соціальним офісом» у найвіддаленіші села Шосткинського району

З метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги населення с. Івот працівники Шосткинського місцевого центру з надання БВПД разом із працівниками «мобільного соціального офісу» здійснили прийом населення та ознайомили з правом на об’єднання громадян.

26 вересня інтегратор Шосткинського МЦ Юлія Зацаринна здійснила виїзний прийом до одного з віддалених населених пунктів Шосткинського району – с. Івот.

Під час роботи до «мобільного соціального офісу» звернулася жителька села з питанням щодо позбавлення права користуванням житловим приміщенням, якій було надано вичерпну консультацію.           

Фахівець місцевого центру разом з працівниками «мобільного соціального офісу»  проінформували громаду про заходи соціального захисту; провели консультаційно-роз’яснювальну роботу щодо призначення та виплат державних допомог, пенсійного забезпечення, працевлаштування, соціального захисту сімей учасників АТО.

«Як показує практика, «мобільний соціальний офіс» – це реальна допомога людям. Адже завдяки спеціалістам, які виїжджають у найвіддаленіші райони міста, громадяни можуть отримати консультації з різних нагальних питань»,– зазначила Юлія Зацаринна.

В цей же день інтегратор центру на базі Івотської сільської ради провела зустріч-інформування з місцевим населенням на тему «Право громадянина України на свободу обєднань». Спеціаліст розповіла, яким чином здійснюється реєстрація громадських об’єднань, які документи потрібно мати при реєстрації та про можливість скористатися цими видами адміністративних послуг через фронт-офіс (місцевий центр з надання БВПД).

Загалом прийом пройшов не тільки активно та інформаційно насичено, а й ефективно. Місцеві жителі отримали відповіді на всі запитання, у тому числі й пенсійні. 

«Виїзди «мобільного соціального офісу» разом з працівниками місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги  будуть тривати й надалі, адже ще багато жителів району чекають на безоплатну правову допомогу», – констатував голова Шосткинської районної ради Віктор Долиняк.