назад

Реагуємо на правові потреби ветеранів війни

Правозахисна група “Січ” – надійні партнери системи БПД на Дніпропетровщині. Юристи системно вивчають, захищають та відстоюють у судах права учасників бойових дій і інших вразливих груп.  Днями у Криворізькому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги колеги-правозахисники провели спільний прийом та домовились про перенаправлення клієнтів у разі потреби.

Серед актуальних питань, які турбують людей – монетизація пільг. Участь у зустрічі взяла начальниця відділу персоніфікації та автоматизованого обліку управління праці та соцзахисту населення Довгинцівського району Тетяна Варламова. Тож вона пояснила порядок нарахування пільг у готівковій і безготівковій формі. Її поради виявились корисними як самим ветеранам війни, так і правозахисникам, і фахівцям центру БВПД.

Корисною інформацією ми ділимося і з нашими читачами. Отже, слід не панікувати, коли надійшла платіжку зі 100% нарахуванням, а вжити ряд заходів. Смс про те, скільки треба доплатити за послуги ЖКГ, має надійти отримувачам пільг до 18 числа.

Дізнатись необхідну інформацію також можна за телефоном Ощадбанку 0800 210 800. Але для отримання даних саме за вашим рахунком треба озвучити свій ідентифікаційний код (номер платника податку).

Так само можна зайти на сайт Ощадбанку (це не Ощад24, там є окремий розділ “безготівкова монетизація”) і дізнатись інформацію про стан перерахувань там. Щоправда, це вийде, якщо ваш телефон передали до Ощадбанку.

Також важливо знати:
– після закінчення опалювального періоду до 15 травня усі бажаючі отримати пільги готівкою мають звернутись в соцзахист із відповідною заявою;
– боргів на момент подачі такої заяви не має бути;
– зараз варто відслідковувати нарахування шляхом звернення на гарячу лінію Ощадбанку 0-800-210-800;
– певний час потрібен, щоб система запрацювала, тоді приходитимуть sms-ки, буде доступ до кабінету на сайті Ощадбанку, де можна буде побачити перераховані комунальникам суми;
– якщо sms не приходитимуть і зайти в кабінет на сайті Ощадбанку і наступного місяця не вийде – перевірте наявність вашого номеру телефону в базі УПСЗН;
– якщо за результатами розрахунків залишиться залишок, то отримувачі готівки зможуть його використати, а отримувачі безготівкової пільги мають відкрити окремий рахунок в Ощадбанку;
– готівкову пільгу можна отримувати через різні банки, а не тільки через Ощадбанк.

Якщо ж цього місяця не прийшла смска – телефонуйте на гарячу лінію Ощадбанку, уточнюйте, а в  разі потреби, треба перевірити наявність вашого телефону у базі вашого УПСЗН.

Моніторьте свій рахунок завдяки:
– смс-повідомленням;
– сайту Ощадбанку;
– гарячій лінії Ощадбанку 0-800-210-800.

Вищезазначена інформація також була актуальною і під час спільного семінару у Криворізькому міськрайонному центрі зайнятості. Про те, як захищати свої права демобілізованим захисникам розповідали представники Криворізького місцевого центру БВПД та ГО “Правозахисна група “Січ”. Пояснили учасникам особливості монетизації пільг, про право на державну цільову підтримку на здобуття освіти, реабілітацію, безоплатну правову допомогу.

Серед розповсюдженої інформації:
– захист прав пацієнтів;
– захист прав пасажирів;
– про оформлення “автоцивілки”;
– про звільнення від судового збору;
– про пільговий проїзд.

Потребуєте і ви такої інформації? БПД – поруч, по всій Україні. Дізнатись адресу найближчого центру або бюро ви можете дізнатись за телефоном контакт-центру 0-800-213-103.