назад

Реалізація прав осіб, постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі стала темою круглого столу на Чутівщині

11012019krygluistil 1

 

              11 січня 2019 року у Чутівському районному центрі соціальних служб для сімї, дітей та молоді проведено круглий стіл на тему: «Реалізація прав осіб, постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі».

       Темами для обговорення на круглому столі стали питання  діяльності мобільної бригади соціально – психологічної допомоги особам вищевказаної категорії та захисту їх прав, проблемні питання організації співпраці між компетентними органами та установами для забезпечення надання БВПД таким особам; профілактична роботі з сім’ями, в яких вчиняється домашнє насильство.

 

Начальник сектору превенції Чутівського відділення поліції Андрій Довжик зупинився на новелах щодо посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства.

Начальник відділу взаємодії з громадськістю, молоді та спорту Чутівської районної державної адміністрації Тетяна Боровик у своїй розповіді приділила увагу механізму взаємодії служб підтримки постраждалих осіб від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Директор Чутівського районному центрі соціальних служб для сімї, дітей та молоді Лілія Супрун розповіла про особливості роботи мобільної бригади соціально – психологічної допомоги та модель надання допомоги потерпілим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Головний спеціаліст Чутівського бюро правової допомоги Наталія Діптан детально зупинилася на  питанні підтвердження категорії осіб, постраждалих від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі та надала детальні роз’яснення.11012019 krygluistil 2

 Питання, які були виставлені на круглому столі набувають все більшої актуальності з кожним днем, а захист прав осіб, постраждалих від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі, є важливим критерієм відновлення справедливості в суспільстві.

      Чутівське бюро правової допомоги  знаходиться  за адресою: с-ще Чутове, вул. Набережна,15.

Інформацію про адресу найближчого місцевого центру чи  бюро правової допомоги можна отримати за єдиним телефонним номером  системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні зі стаціонарних  

та мобільних телефонів в межах України, цілодобово).